Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Приштина обавестила Брисел да жели у ЕУ

© AFP 2023 / ARMEND NIMANIВојна парада тзв. Косова у Приштини одржана 17. феб. 2013.
Војна парада тзв. Косова у Приштини одржана 17. феб. 2013. - Sputnik Србија, 1920, 08.12.2022
Пратите нас
Заменик премијера привремених приштинских институција и главни преговарач у дијалогу Београда и Приштине Бесник Бисљими разговарао је у Бриселу са европским комесаром за проширење Оливером Вархељијем и Сајмоном Мордуом, главним саветником за спољну политику председника Европског савета Шарла Мишела, о апликацији тзв. Косова за чланство у ЕУ.
Бисљими је најавио да ово означава даљи корак ка јачању односа такозваног Косова са ЕУ.
„На овом састанку је саветник председника Шарла Мишела обавештен о одлуци Косова да поднесе захтев за чланство у Европској унији. Косово је већ у шестој години примене Споразума о стабилизацији и придруживању. Дошло је време да односи и партнерство са Европском унијом оду корак даље. Косово је забележило значајан напредак у кључним областима у координацији и усклађивању стандарда са стандардима ЕУ, као што су владавина права, борба против организованог криминала и корупције, економски развој и демократизација“, наводи се у саопштењу.
О овом састанку се огласио и Бисљими на Твитеру.
„Добар састанак и разговор са саветником председника Европског савета Сајмоном Мордуом. Косово је поуздан партнер ЕУ и сада је време да додатно унапредимо наш интеграциони процес са апликацијом за чланство“, навео је Бисљими, преноси Косово онлајн.
Са Бисљимијем је у Бриселу разговарао и европски комесар за проширење Оливер Вархељи о намери Приштине да поднесе пријаву за почетак процеса приступања Европској унији.
„Скора апликација Косова за почетак процеса чланства у ЕУ била је тема састанка са Бесником Бисљимијем“, написао је Вархељи на Твитеру.
Председник Србије Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 06.12.2022
СРБИЈА
Вучић о најновијем предлогу ЕУ за дијалог са Приштином: Нису нам изашли у сусрет у најважнијем
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала