- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Путин: Удари на енергетику Украјине су одговор на нападе на Кримски мост и друге руске објекте

© Sputnik / Алексей Майшев / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 08.12.2022
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин изјавио је да удари Русије на енергетску инфраструктуру Украјине представљају одговор на нападе украјинских снага на руске објекте, укључујући Кримски мост.
„Сада је много буке у вези с нашим нападима на енергетску инфраструктуру суседне земље. Да, ми то радимо. Али, ко је то почео? Ко је ударио на Кримски мост, ко је прекинуо пренос електричне енергије с атомске централе Курск, ко не даје воду Доњецку? Не давати воду милионском граду – то је геноцид. Нико нигде ни једну реч о томе није изговорио. Уопште. Потпуни мук“, рекао је Путин током разговора с добитницима медаља „Златна звезда“.
Према његовим речима, никаква информациона бука неће утицати на Русију у испуњавању борбених задатака.
„Ми, чим се мрднемо и учинимо нешто да бисмо одговорили (на нападе) – бука, галама, треска по целој васиони. Све бесмислице информационог сукоба, спинови и лажне вести морају остати по страни. Не смемо дозволити да нас ометају у испуњавању дужности према нашим људима“, нагласио је руски председник.
Он је истакао да Русија чини све што може да би, пре свега, заштитила своје сународнике.
„Рекао сам да домовину пре свега чине људи, а ми то увек треба да имамо на уму. Пре свега, чинимо све да заштитимо људе. И морамо да разумемо, да будемо изнутра уверени да то радимо како доликује. И да то чинимо управо на тај начин, јер земља, људи којима је потребна заштита, разумеју да је последња нада у вама“, рекао је Путин.
Председник Русије је, такође, истакао да руска авијација ефикасно испуњава своје задатке током специјалне војне операције у Украјини.
„Авијација ради веома добро. И на борбеном дежурству, практично целодневном, веома је добро, авијација је веома ефикасна. Све се ради на време. И веома се компетентно ради. И јуришни авиони се боре одлично, као и 'сухоји'. Наоружање је добро. Авијација даје суштински допринос ефикасности дејстава армије“, рекао је Путин разговарајући с једним од награђених пилота.
Председник Русије Владимир Путин на церемонији уручивања ордена Златна звезда носиоцима звања Херој Русије - Sputnik Србија, 1920, 08.12.2022
РУСИЈА
Путин: Сви учесници специјалне операције су за мене хероји
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала