- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Освојио је Вимблдон осам пута, али не може да уђе тамо када хоће – „Где ти је картица, Роџере?“

© AP Photo / Kirsty WigglesworthНовак Ђоковић, Роџер Федерер, Вимблдон
Новак Ђоковић, Роџер Федерер, Вимблдон - Sputnik Србија, 1920, 08.12.2022
Пратите нас
Када кажемо Вимблдон нема сумње да је Роџер Федерер аутоматски један од највећих симбола овог угледног турнира. Опет, то не мора да значи да може да крочи на терене чувеног Ол Ингленд клуба у Лондону када он то жели.
Швајцарац који се пензионисао ове године испричао је како недавно није могао да уђе у чувени лондонски тениски комплекс у којем је тријумфовао чак осам пута.
„То се десило пре две недеље. Био сам у Токију због обавеза према свом спонзору, и вратио се на Вимблдон, тачније код доктора у Лондон да чујем друго мишљење око колена које ме још боли. Нисам могао да потврдим Вимблдону да ћу свратити у посету, јер сам имао обавезе код куће, породицу и децу“, испричао је Федерер у једном познатом ток-шоу програму.
„Када сам завршио код доктора и погледао на сат видео сам да имамо два ста да убијемо време. Рекох тренеру шта ћемо, на аеродром или на чај у Вимблдон? Па сам одлучио да одемо у клуб. Али нисам никада ишао на Вимблдон кад није турнир. Тако сам дошао на капију на коју долазе гости. Изашао сам да разговарам са шефицом обезбеђења, и питао је где је улаз. Она ми је показала овамо, уз напомену да морам да будем члан.“
„Када освојиш Вимблдон аутоматски постајеш члан, али немам појма о чланству ни где ми је та картица. Зато сам је питао и опет ми је рекла где је улаз, и да морам да имам картицу. Рекао сам јој да када сам овде углавном сам као играч и да знам где треба да уђем, а она ми је рекла да идем овамо, али морам да будем члан. Онда сам јој очајнички рекао да сам освојио Вимблдон осам пута, молио је, где да уђем. Није ме пустила“, кроз смех је испричао Роџер.
© AP Photo / Alberto PezzaliРоџер Федерер напушта Вимблдон
Роџер Федерер напушта Вимблдон - Sputnik Србија, 1920, 08.12.2022
„Онда смо отишли иза капије на другу стану, изашао сам из кола и на мене је налетео човек, препознао и питао да ли може селфи. Онда ме други члан обезбеђења препознао, али питао јел имам картицу? Нисам имао, али су ми отворили, попио сам чај са председником и провели смо лепих сат времена", закључио је Федерер.
Руски тенисер Данил Медведев, Вимблдон прво коло - Sputnik Србија, 1920, 08.12.2022
СПОРТ
Енглези се уплашили, руски и белоруски тенисери се враћају на Вимблдон
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала