- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија: Санкције нас неће натерати да одустанемо од своје политике

© Михаил Тургиев / Уђи у базу фотографијаРуска амбасада у Вашингтону: За „визни рат“ крива искључиво америчка страна
Руска амбасада у Вашингтону: За „визни рат“ крива искључиво америчка страна - Sputnik Србија, 1920, 08.12.2022
Пратите нас
Америчке санкције неће натерати Москву да одустане од свог политичког курса, а нове ограничавајуће мере које се тичу руског извоза наносе штету страним партнерима, саопштила је амбасада Русије у Вашингтону.
Подсетимо, Сједињене Државе су раније увеле санкције против 24 компаније, међу њима и против 10 правних лица из Русије, због, како се наводи, активности усмерених против националне безбедности или политичких интереса Америке у иностранству.
У амбасади Русије су оценили да су мере нови покушај америчке администрације да „утоле санкциону жеђ“. Како су указали, против неких компанија се санкције уводе други пут.

„Такви кораци само потврђују неефикасност америчких нелегитимних мера. Указују на то да су се истрошила средства за вршење притиска на Русију. Слични ‘испади’ САД немају никакву перспективу. Њима се не може постићи жељени резултат – да се наша земља натера да одустане од сувереног курса у спољној политици и заштити националних интереса“, истиче се у саопштењу руске мисије.

Такође се указује на штетан утицај притиска Вашингтона на приватни бизнис и истиче да штету од таквих мера пре свега трпе инострани партнери.
„То је резултат нетржишних иницијатива Беле куће с циљем да се руски извоз истисне са светских прехрамбених и енергетских тржишта“, наводе у амбасади.

Русија не признаје резолуцију у геноциду

Амабсада је саопштила и да Русија одбацује резолуцију Комитета америчког Сената за међународна питања о томе да су активности Русије у Украјини геноцид.
„Категорички одбацујемо оптужбе садржане у резолуцији комитета горњег дома америчког Конгреса о томе да су активности Русије у Украјини геноцид. Сличне инсинуације представљају извртање чињеница“, истиче се у коменатру амбасаде.
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров на самиту Г20 на Балију - Sputnik Србија, 1920, 21.11.2022
РУСИЈА
Лавров: Многим европским државама је ослабио имунитет према „нацистичком вирусу“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала