Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Каква је ситуација на северу Косовске Митровице јутро после уласка такозване косовске полиције

© Sputnik / Теодор АнастасијевићКосовска Митровица
Косовска Митровица - Sputnik Србија, 1920, 09.12.2022
Пратите нас
У северном делу Косовске Митровице је, после синоћњег упада специјалних јединица такозване косовске полиције, мирна ситуација, али изузетно напета.
Иза грађана Косовске Митровице је још једна непреспавана ноћ и револт међу људима који су изненађени мирним посматрањем међународне заједнице након свега што се дешава на северу и свакодневних провокација полицајаца премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија.
Родитељи се питају како и да ли да шаљу децу у школе и вртиће.
Такозвана косовска полиција се овога јутра налази на истим позицијама као и синоћ уз изговор да су ту због безбедности и очувања међуетнички мешовитих места у Косовској Митровици иако ни један инцидент на етничким основама се није догодио претходних дана.
Око 300 специјалаца тзв. косовске полиције у пратњи бројних оклопних возила, ушло је синоћ из правца јужног дела Косовске Митровице у северни део града.
Специјалци су се распоредили по ободу града и блокирали северни део Митровице.
Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је синоћ на ванредној конференцији за новинаре да је премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти наставио, упадом тзв. косовске полиције на север Космета, са противправним и насилним акцијама које имају за циљ окупацију севера КиМ.
Петковић је рекао да су, према сазнањима Београда, више од 300, до 350 полицајаца, што патролних са панцирима, што припадника РОСУ са дугим цевима и под пуном ратном опремом, око 20.30 часова упали на север и то из правца Јужне Митровице ка Бошњачкој махали.
Петковић је рекао да ће Београд размотрити, у складу са Резолуцијом 1244, повратак до 1.000 наших безбедносних снага на простор Косова и Метохије.
Косовска Митровица, упад Росу - Sputnik Србија, 1920, 08.12.2022
СРБИЈА
Косовска полиција ушла у Северну Митровицу, град блокиран /фото, видео/
Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић - Sputnik Србија, 1920, 08.12.2022
СРБИЈА
Петковић: Размотрићемо размештање око 1.000 припадника наших снага безбедности на КиМ /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала