- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Јокић се поигравао са Нуркићем, Денвер срушио Портланд тројком уз звук сирене

© AP Photo / David ZalubowskiСрпски кошаркаш Никола Јокић, актуелни МВП
Српски кошаркаш Никола Јокић, актуелни МВП - Sputnik Србија, 1920, 09.12.2022
Пратите нас
Кошаркаши Денвера победили су Портланд у драматичној завршници и то тројком уз звук сирене резултатом 121:120, а најбољи појединац у редовима Нагетса био је Никола Јокић. Србин се поигравао с директним чуваром Јусуфом Нуркићем, док је победоносни кош дело Џамала Мареја.
Маестрални Сомборац и двоструки узастопни МВП најјаче кошаркашке лиге света провео је на паркету 34 минута, шутирајући из игре 14-24 (1/3 за три поена), 4-6 са линије слободних бацања. Постигао је 33 поена, имао је двоцифрен број скокова - 10, док му је једна асистенција недостајала за нови трипл-дабл.
Портланд Трејлблејзерси су боље отворили меч и решили су уводну деоницу у своју корист резултатом 36:30, али су Нагетси већ до одласка на велики одмор успели да приђу ривалу на само пола коша заостатка. Резултат на семафору био је 64:63.
Одмор као да је више пријао домаћим кошаркашима које је предводио Демијан Лилард, уједно и најефикаснији актер поменутог сусрета са чак 40 поена, 12 асистенција и четири скока за нешто више од 37 и по минута проведених у игри.
Ипак. ни нова импресивна партија Лиларда и добијена трећа четвртина резултатом 35:26, није била довољна да се нокаутирају Нагетси.
Уследила је фантастична завршна четвртина Денвера у којој су Јокић и остали кошаркаши тренера Мајкла Мелоуна стегли одбрану, док су у нападу погађали битне шутеве.
Управо је сусрет и решен тројком у последњој секунди, када је била прецизна "плава стрела" - Џамал Мареј, кој ије после Јокића био најбољи актер у редовима Денвера. Водио је Портланд у том последњем нападу Денвера резултатом 120:118, али се на шут за три поена "дигао" Мареј и био прецизан за тријумф Нагетса резултатом 121:120.
Денвер је успео да добије последњу четвртину двоцифреном предношћу 32:21, па не чуди што су на крају однели победу против Блејзера.
Чета Мајкла Мелоуна стигла је до 15. тријумфа у сезони, док Портланд има учинак од 12 пораза и 16 победа.
Застава Русије и застава Нема предаје - Sputnik Србија, 1920, 08.12.2022
СПОРТ
Две поруке са вечитог дербија – „Нема предаје“ и застава Русије /фото/
Партизан и Звезда - Sputnik Србија, 1920, 08.12.2022
СПОРТ
Клацкалица је „пала“ на црвено-белу страну – Звезда боља од Партизана у евролигашком дербију!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала