- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Планови о јединственом енергетском простору – на дневном реду самита Евроазијске економске уније

© Sputnik / Наталья СеливерстоваКремљ
Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 09.12.2022
Пратите нас
Планови о стварању јединственог енергетског простора међу земљама Евроазијске економске уније постоје, они су на дневном реду, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков поводом одржавања самита те организације који се одржава у Бишкеку.
Он је додао да се интеграциони процеси не могу спроводити брзо.

„Постоје планови за развој који се данас разматрају. Они обухватају и јединствени енергетски простор, гасни и тако даље. Све то је на дневном реду. Интеграциони процеси, по правилу, захтевају време и не могу се одвијати брзо. Ово је тежак, напоран посао. Али, главно је да његови резултати потпуно одговарају интересима народа свих држава учесница“, објаснио је Песков у интервјуу за издање „Известија“.

Данас је у главном граду Киргизије, Бишкеку, почео самит Евроазијске економске уније на којем учествује и руски председник Владимир Путин.
Русија ће током 2023. године председавати организацијом а на самиту ће бити представљени основни приоритети за наредну годину.
На самиту учествују и председници Киргизије, Белорусије, Казахстана и премијер Јерменија, а од држава посматрача учествоваће премијер Узбекистана, док ће се председник Кубе обратити видео-линком.
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 27.05.2022
РУСИЈА
Путин: Упркос препрекама Запада, интересовање за Евроазијску економску унију расте
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала