- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Хероји Аргентине ударили на судију: Није дорастао задатку!

© AP Photo / Manu FernandezЛео Меси и Аргентина
Лео Меси и Аргентина - Sputnik Србија, 1920, 10.12.2022
Пратите нас
Херој Аргентине голман Емилијано Мартинез није штедео главног судију Антонија Матеу Лахоза, који је, према његовим речима, обезбедио Холанђанима да се изборе за продужетке, а сличног мишљења је и прва звезда Лионел Меси.
Арг ентина је водила резултатом 2:0, али су у периоду од 83. до 101. минута Холанђани успели да се врате у живот и дођу до продужетка преко двоструког стрелца и резервисте Вута Вегхорста.
Није се допало „гаучосима“ што је главни судија продужио четвртфинални дуел на Мундијалу чак 10 минута, а играло се 12!
„Контролисали смо утакмицу од почетка. Имали смо предност 2:0, а после гола који смо примили, судија им је пружио шансу. Дао им је десет минута без разлога, досудио им је два-три слободна ударца у близини шеснаестерца. Из последњег су постигли гол. Судија је био неупотребљив. Слушао сам и Ван Гала који је рекао да ће победити ако изборе пенала, али мислим да му је боље да држи уста затворена“, истакао је херој АРгентине и човек који је одбранио два пенала у пенал-серији Емилијано Мартинез.
Шпански арбитар досудио је 48 прекршаја и чак 17 жутих картона, рачунајући регуларних 90 минута, продужетке и пенале.
Због таквог епилога Антонио Лахоз није био поштеђен ни од стране Лионела Месија, иако је коментарисање судија и суђења од стране актера, строго забрањено.
„Мислим да ФИФА за овакву врсту утакмица не може да користи таквог судију јер просто није дорастао задатку", крако и јасно поручио је Меси.
Ипак, Аргентинци на крају немају за чим да жале, јер су имали среће после драме кроз коју су прошли и домогли су се полуфинала Мундијала, где ће за ривала имати селекцију Хрватске која је послала кући фаворизовани Бразил.
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 10.12.2022
Катар 2022
Трагедија на Мундијалу: Преминуо амерички новинар током пенал серије
Лионел Меси - Sputnik Србија, 1920, 10.12.2022
Катар 2022
Меси „прокључао“ и вређао ривала док је давао изјаву
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала