- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Лука је све бољи, али време истиче...

© AP Photo / Brandon WadeЛука Дончић
Лука Дончић - Sputnik Србија, 1920, 10.12.2022
Пратите нас
Лука Дончић, словеначки кошаркаш, одлично је ушао у сезону, али и даље нема превише среће када је тим у питању јер је једина звезда у Даласу и не успева увек сам да одведе тим ка победи. Дончићев уговор са Мавериксима траје до 2026. године, али Словенац увек има опцију да затражи да оде уколико је незадовољан.
Од почетка сезоне Лука Дончић готово да није имао лошу утакмицу, али Далас од 25 утакмица има 13 победа и чак 12 пораза. Као и Никола Јокић у Денверу, тако и Дончић у Даласу често нема подршку од саиграча који су далеко од форме Словенца.
Далас Маверикси према речима добро обавештених извора у НБА имају довогодишњи рок да убеде Дончића да могу до титуле у најјачој кошаркашкој лиги на свету.
„Мислим да имају рок од две године. Током тог периода морају да убеде Луку да имају шансу да се боре за трофеј. Ако то не ураде у двогодишњем периоду, не кажем да ће тражити да оде, али ако није задовољан има сву моћ света да то тражи“, објаснио је Тим Мекмахон у ЕСПН подкасту.
Мекмахон сматра да је Дончић срећан у Даласу и да неће тражити разлоге за одлазак, али да је нормално да играч таквог калибра жели да има тим са којим може да претендује да буде шампион.
„Такође се нећу претварати да знам његове најдубље мисли, али очигледно сам у овом тиму редовно. Знам људе који добро познају Луку. Мислим да Лука неће тражити разлоге за одлазак. Мислим да је срећан са Мавериксима, али увек је могуће да би могао да затражи замену од тима ако није задовољан смерницама франшизе. Он је такође момак који је немилосрдан такмичар, што значи да воли да побеђује. Навикао је да побеђује. Освојио је шампионат са Реал Мадридом. Са репрезентацијом Словеније освојио је шампионат Евробаскета. Он такође мрзи да губи. Као да се не може носити с тим. Било да су у питању карте, пинг понг, али посебно НБА“, објаснио је Мекмахон.
Лука је доказао и да са не тако сјајним тимом може да стигне до финала Западне конференције. На путу до тог финала победили су Јуту и Финиск, да би на крају изгубили од Голден Стејта.
Маверикси су имали идеју да се појачају и помогну Дончићу са Кристапсом Порзингисом, али Летонац је сам тврдио да није „прави човек“ за игру са Словенцем. Потом је Далас успео да замени Порзингиса са Спенсером Динвидијем.
Остаје питање колико ће Лука још имати љубави и стрпљења према Даласу уколико Мавериски не узврате достојним појачањем или снажнијом подршком.
Кошаркаш Партизана Кевин Пантер - Sputnik Србија, 1920, 09.12.2022
СПОРТ
Пантер са превеликом слободом
Српски кошаркаш Никола Јокић, актуелни МВП - Sputnik Србија, 1920, 09.12.2022
СПОРТ
Јокић се поигравао са Нуркићем, Денвер срушио Портланд тројком уз звук сирене
Богдан Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 10.12.2022
СПОРТ
Америка је поново видела „српски снајпер“ – Богдан убацио седам тројки!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала