- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Црвени зид – за скоро девет сати игре нису примили гол од ривала

© AP Photo / Petr David JosekМароко и Португалија
Мароко и Португалија - Sputnik Србија, 1920, 10.12.2022
Пратите нас
Готово девет сати провели су фудбалери Марока на терену током Мундијала у Катару и до полуфинала су стигли тако да ниједан ривалски играч није успео да затресе њихову мрежу.
Пет спектакуларних утакмица је иза екипе Марока, укупно 530 минута, укључујући све продужетке и додатно време за игру, постигли су пет голова и примили један.
Заправо, дали су га сами себи у утакмици против Канаде, најслабије од свих противника, а међу њима су великани попут Хрватске (0:0), Белгије (2:0), Шпаније (0:0, пролаз после пенала) и Португалија (1:0).
Колико је гранитна одбрана Марока сведочи и чињеница да се међу десет њихових играча са највећим оценама налазе чак седморица дефанзиваца, укључујући и двојицу голмана.
Чувари мреже Монир Ел Кажуи и Буну су најбољи, следе десни бек Ашраф Хакими, везњак Азедин Унахи, леви бек Нусер Мазрауи, штопер Ромеин Саис, нападач Јусеф Ен-Несири, потом дефанзивци Најеф Агер и Жавад Ел Јамик, док се први са оценом мањом од седмице налази Хаким Зијеш.
Мароко и Кристијано Роналдо - Sputnik Србија, 1920, 10.12.2022
Катар 2022
Роналдо и Португалци иду кући – чудесни Мароко у полуфиналу Мундијала!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала