- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Слушајте, Новак је најбољи на свету“ – Кирјос једва чекао да правда победи

© AP Photo / Mark J. TerrillНовак Ђоковић и Ник Кирјос
Новак Ђоковић и Ник Кирјос - Sputnik Србија, 1920, 10.12.2022
Пратите нас
Новак Ђоковић, најбољи српски тенисер, сезону ће за разлику од претходне моћи да започне на Аустралијан Опену који га чека раширених руку иако је прошле године депортован из те земље. Поводом Новаковог повратка у Мелбурн огласио се и Ник Кирјос који је јасно ставио до знања да је срећан због доласка према његовим речима „најбољег тенисера света“.
У претходних неколико година Новак Ђоковић на Ника Кирјоса није могао да гледа баш као на пријатељски настројеног ривала, јер је од Аустралијанца пречесто добијао негативне коментаре на рачун игре, понашања, стила живота. Међутим, све се променило почетком 2022. године када је Кирјос „окренуо леђа“ Аустралији због Новака.
Када је Новак депортован из Аустралије, на велико изненашеђење Кирјос је био међу првима који су га бранили и подржали и рекао је чак како се стиди власти своје земље због таквог понашања према деветоструком шампиону Аустралијан Опена.
У месецима који су уследили Кирјос и Ђоковић изградили су здрав, пријатељски однос, а Аустралијанац је сада јавно говорећи о Новаковом повратку у Аустралију рекао да је српски ас најбољи тенисер на свету.
„Здрав је, спреман за игру и да направи шоу за наше навијаче. Веома смо срећни што је са нама. Слушајте, он је најбољи на свету према мом мишљењу. Драго ми је што ћемо му пожелети добродошлицу, да покаже какав је сјајан тенисер“, искрен је Кирјос.
Колико сада Ник цени Новаков тенис доказује и то што га Аустралијанац и наредне сезоне види као доминантног. Кирјос верује да би српски ас могао наредне године да подигне три Гренд слем трофеја.
„Рафа ће освојити Ролан Гарос, Ђоковић Вимблдон уколико га ја не спречим (смех). Ђоковић је толико доминантан да не могу да замислим да изгуби на Аустралијан Опену или УС Опену уколико неко не подигне игру на виши ниво. Можда би Медведев могао да га победи. Волео бих и ја да освојим један, али реално говорећи, много је доминантан“, закључио је Кирјос.
Аустралијан Опен почиње 16. јануара, а претходно ће се за први Гренд слем у сезони припремати на турниру 250 серије у Аделејду на ком до сада никада није играо.
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 09.12.2022
СПОРТ
Руски и белоруски тенисери на жребу за Аустралијан опен!
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 08.12.2022
СПОРТ
Ђоковић је „најтраженији“ – иза њега Тијана и Гудељ
Зверев и Медведев - Sputnik Србија, 1920, 08.12.2022
СПОРТ
За Данила егзибиција није шала – убедљива победа над Сашом!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала