- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Павловић: Нису били бољи – били су паметнији

© Sputnik / Григорий СысоевСтрахиња Павловић
Страхиња Павловић - Sputnik Србија, 1920, 10.12.2022
Пратите нас
Страхиња Павловић је био један од најбољих фудбалера Србије на Мундијалу, иако међу најмлађима, показао је велику срчаност на оба краја терена, иако дефанзивац често је нападао ривале и за своју борбеност је награђен и голом против Камеруна. Али, далеко од тога да је задовољан издањем екипе у Катару.
Србија је у директном дуелу са Швајцарском поражена и изгубила је шансу да се пласира у осмину финала, а Павловић за Спортски журнал каже да ривал није био бољи на терену.
„Једино су били организованији и играли су у појединим тренуцима паметније. Поента! Имају континуитет, више од деценију и победе над Шпанијом у истом систему. И на прошлом ЕП су прошли групу“, објашњава Страхиња.
Чини се да је велики утицај на српски тим оставио уводни пораз од Бразила.
„Против Бразилаца потребно је да имате среће. Ако се неко отвори, лако решавају. Да ли бих нешто урадио другачије? Нисам сигуран. Почели смо мотивисано, чврсто, са много дуела и фаулова, нисмо дозвољавали да нас угрожавају превише. Међутим, у другом полувремену пали смо физички. Тешко је трчати 90 минута док противник држи лопту“.
Србија је у другој утакмици испустила победу над Камеруном.
„Можда је по преокрету против Камеруна требало да се повучемо, на 2:1 против Швајцарске такође. Ствар искуства, недостаје нам континуитет великих такмичења, да спојимо Светско и Европско првенство неколико пута. Уверен сам да бисмо у том случају за две године могли да направимо бољи резултат“.
Како је истакао, убеђен је био да екипа може да прође прву фазу такмичења.
„Тих десет минута против Камеруна окренуло је ствари. Имамо тим за четвртфинале, бар за нокаут фазу, међутим, некад мора много ствари да се поклопи. У неким ситуацијама нисмо били сконцентрисани, добро стајали... Тачно, играли смо леп, нападачки фудбал, на жалост уз много тактичких грешака. Недопустиво на том нивоу“, закључује Павловић.
Дарко Ковачевић у улози спортског директора ФСС - Sputnik Србија, 1920, 08.12.2022
Катар 2022
Центаршут за Дарка Ковачевића – само на Спутњику: „Тешко Хрватима“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала