- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

У чијим рукама ће завршити „Златна лопта“ ФСС?

© Фото : ФССАлександар Митровић и Драган Стојковић Пикси
Александар Митровић и Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија, 1920, 10.12.2022
Пратите нас
Фудбалски савез Србије ће традиционално о другој половини децембра доделити „Златне лопте“ најбољем тренеру и фудбалеру наше земље. Као главни кандидати фигурирају селектор Орлова Драган Стојковић Пикси и голгетер Фулама Александар Митровић.
Наравно, ово још није званична информација, али ако се узме у обзир све што се дешавало на терену у години на измаку, јасно је да би поменути двојац требало да буде први избор ФСС.
Прошле године трофеј „Златна лопта“ завршио је у рукама капитена Србије Душана Тадића, који је био најбољи играч у 2021. години, док је признање за најбољег стратега припало такође Драгану Стојковићу Пиксију.
Национални тим није прошао групу у конкуренцији са Бразилом, Швајцарском и Камеруном на Мундијалу у Катару, али је освојио Б дивизију у Лиги нација и изборио пласмам у елитно друштво од наредне сезоне.
Када је Митровић у питању, он иза себе има одличне бројке, како у дресу Србије, где је апсолутни рекордер национлног тима са 52 постигнута гола, док тресе мреже и у Премијер лиги, где је на 12 утакмица постигао чак девет погодака.
Све поменуто указује да руководство ФСС, које додуше нема председника, јер Ненад Бјековић није изгласан, после чега је повукао кандидатуру, неће имати дилему да награде додели Пиксију и Митровићу, који је на Светском првенству у Катару погађао против Камеруна и Швајцарске.
Јосип Јурановић - Sputnik Србија, 1920, 10.12.2022
Катар 2022
Хрватска има „оружје“ за којим Србија вапи
Антонио Матеу Лахоз - Sputnik Србија, 1920, 10.12.2022
Катар 2022
Шпанац је оборио неславан рекорд и исписао историју Мундијала
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала