- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Шпанац је оборио неславан рекорд и исписао историју Мундијала

© AP Photo / Jorge SaenzАнтонио Матеу Лахоз
Антонио Матеу Лахоз - Sputnik Србија, 1920, 10.12.2022
Пратите нас
Шпански судија Антонио Матеу Лахоз ушао је у историју фудбала јер је на утакмици четвртфинала Светског првенства у Катару у дуелу Аргентине и Холандије поделио чак 17 жутих картона! Чак 15 картона добили су фудбалери две селекције, а по један тренери.
Прави рат на терену водили су Аргентинци и Холанђани, што и не чуди с обзиром на велики улог, који је био пласман у полуфинале Мундијала.
Иако је први картон Шпанац Лахоз доделио тек у самом финишу, односно у 43. минуту када је јавно опоменут штопер Холандије и Ајакса Тимбер, до краја сусрета главни арбитар имао је пуне руке посла.
Чак 48 пута је прекидао утакмицу због грубе игре, дешавало се неретко и да фудбалери две селекције заврше у клинчу, па је Лахоз морао добро да прати шта се све дешава и ко шта ради, како се понаша.
Већ до краја првог дела сусрета после Тимбера су „пожутела“ још тројица фудбалера. Аргентина је водила голом Молине из 35. минута, док је у картонима било нерешено 2:2.
До краја регуларног тока и продужених 10 минута, број жутих картона се попео на 12, али ту није био крај. Уследили су продужеци и ту је Шпанац још у два наврата посегнуо за жутим картоном, док је у пенал серији доделио још три јавне опомене, од којих је десни бек Холандије Думфрис добио два жута картона.
Аргентинци ће у полуфиналу против Хрвата бити ослабљени јер двојица њихових репрезентативаца имају парне картоне. У питању су Маркос Акуња из Севиље и Гонзало Монтијел, обојица су дефанзивци и фудбалери Севиље.
Оно што је битно јесте да се у полуфиналу картони "бришу", па ће фудбалери који су до сада добили по један жути картон ући "чисти".
Лео Меси и Аргентина - Sputnik Србија, 1920, 10.12.2022
Катар 2022
Хероји Аргентине ударили на судију: Није дорастао задатку!
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 10.12.2022
Катар 2022
Трагедија на Мундијалу: Преминуо амерички новинар током пенал серије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала