- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Бивши аустријски потпредседник владе: Европа је обманута - обећали јој да ће Русија пасти на колена

© Sputnik / Стрингер / Уђи у базу фотографијаПротести против антируске политике у Бечу
Протести против антируске политике у Бечу - Sputnik Србија, 1920, 11.12.2022
Пратите нас
Европа је обманута обећањем да ће Русија због санкција пасти на колена, у ствари су Европљани нанели штету пре свега себи самима, изјавио је бивши заменик аустријског канцелара Хајнц-Кристијан Штрахе.

„Много тога смо прошли у последње време, пролазимо кроз санкције које су донете. Обманули су нас да можемо нешто да добијемо ако се Русија стави на колена. То уопште није тако“, рекао је политичар у обраћању на митингу у Бечу.

Он је указао на трговински суфицит у Русији, чији су приходи у текућој години порасли са 100 на 220 милијарди долара и додао што значи да ту нема речи да је Русија на коленима. Штрахе је указао да је због антируских санкција Аустрија нанела штету самој себи.
„Сведоци смо раста цена електричне енергије и гаса, као и хране, због чега пати све већи број људи. То је питање социјалне правде. Људи не знају како могу да се обезбеде током наредних месеци, а још нисмо достигли крајње границе. Многи стручњаци упозоравају да нас чека талас банкрота у марту и априлу“, изјавио је политичар.
Штрахе је навео да је таква ситуација веома опасна јер угрожава будућност људи и може да изазове напетости у друштву. Истакао је да би то морали да реше сви политичари.
У Бечу је 10. децембра одржан митинг који је тражио од власти у Аустрији да не подрже политику антируских санкција ЕУ, да сачувају неутралност земље и да појачају борбу проти нелегалне миграције.
Европска унија је, након почетка специјалне војне операције у Украјини, увела осам пакета санкција против Русије и тренутно припрема и девети пакет санкција. Како је навео руски предедник Владимир Путин санкције обуздавања и слабљења Русије су дугрочна стратегија Запада, али су озбиљну штету нанеле светској економији.
Заставе ЕУ у Бриселу - Sputnik Србија, 1920, 07.12.2022
СВЕТ
Шест земаља ЕУ позивају Европску комисију да коригује антируске санкције
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала