- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Скрхани Роналдо потврдио крај: Мој највећи сан била је Португалија на крову света

© AP Photo / Martin MeissnerМароко и Кристијано Роналдо
Мароко и Кристијано Роналдо - Sputnik Србија, 1920, 11.12.2022
Пратите нас
Португалија је елиминисана од Марока (0:1) у четвртфиналу и Кристијано Роналдо је после таквог епилога одјурио ка тунелу у којем се и расплакао. Дан касније један од највећих фудбалера света свих времена се огласио, поручивши да је сан готов.
Кристијано Роналдо је с Португалом освојио све осим "Златне богиње" и није била тајна да му је то највећа жеља, али од тога по свему судећи неће бити ништа. Тај сан ће за Кристијана остати недосањан. Разлог су године, има их 38 и Мундијал у Катару био му је последња шанса да реализује оно што је наумио у државном дресу.
„Освајање Светског првенства са Португалијом био је мој највећи и најамбициознији план у каријери. Имао сам срећу да освојим много титула на међународном нивоу, укључујући и трофеј са Португалијом, али мој највећи сан је био да одведем своју земљу на светски врх. Борио сам се жестоко за тај сан. Пет пута сам учествовао на Мундијалу, увек раме уз раме са сјајним саиграчима и уз подршку милиона навијача. Дао сам све. Никада нисам побегао од борбе и никада нисам одустао од тог сна. Желим да сви знају да се моја посвећеност португалској репрезентацији није променила ниједног тренутка, упркос свему што се говорило, писало, спекулисало…“, казао је Роналдо.
Кристијано који је по успех надмашио и легендарног Еузебија и постао највеће име португалског фудбала, ипак ће остати уз национални тим и у годинама које долазе.
„Немам много тога да кажем тренутно. Хвала ти, Португалијо. Хвала и Катару – било је лепо док је трајало. Сада можемо да се надамо да ће нам време дати добре савете и дозволити свакоме да донесе своје закључке“, поручио је легендарни фудбалер.
► Погледајте нову епизоду емисије Миљанов корнер.
Пепе и судија, Мундијал Катар - Sputnik Србија, 1920, 11.12.2022
Катар 2022
За ово заслужује поштовање – Португалац играо са сломљеном руком
Стадион 974 - Sputnik Србија, 1920, 11.12.2022
Катар 2022
Тзв. Косово неће добити стадион на ком је играла Србија – „контејнери“ иду својим путем
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала