- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Европски парламент: Неће бити некажњених у истрази о корупцији

© Sputnik / Alexey Vitvitsky / Уђи у базу фотографијаЗграда Европског парламента у Бриселу
Зграда Европског парламента у Бриселу - Sputnik Србија, 1920, 12.12.2022
Пратите нас
Председница Европског парламента Роберта Метсола рекла је данас да та институција неће стати у одбрану европосланика против којих се води истрага за корупцију.
„Неће бити некажњених. Овај парламент неће стати на страну оних за које се докаже да су одговорни“, рекла је Метсола, додајући да је потребна већа транспарентност о састанцима европосланика и страних актера, преноси Ројтерс.
Белгијско тужилаштво подигло је оптужнице против четири особе због сумње да су примали новац и поклоне, како би утицали на одлуке Евопског парламента у корист једне заливске државе, а како Ројтерс наводи, међу оптуженима је и потпредседница ЕП Ева Каили.
Европски парламент је у међувремену саопштио да су суспендована овлашћења и дужности потпредседнице Европског парламента Каили.
Белгијско правосуђе извршило је више претреса у петак у оквиру истраге отворене средином јула ове године о наводној криминалној организацији инфилтрираној у срцу Европског парламента и осумњиченој за мешање у политику синдиката и корупцију преко Катара.
Федерално тужилаштво је саопштило да је извршено 16 претреса у неколико бриселских општина и да су претреси обављени „у оквиру широке истраге за наводна дела криминалног организовања, корупције и прања новца“. Током претреса заплењено је 600.000 евра.
Прослава, журка, забава - Sputnik Србија, 1920, 04.12.2022
СВЕТ
На гала журку ЕУ дошло само шест гостију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала