- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Филм „Да ли сте видели ову жену“ награђен у Бангкоку

© Фото : Youtube/Redazione Venezianews/PrintscreenКадар из филма "Да ли сте видели ову жену"
Кадар из филма Да ли сте видели ову жену - Sputnik Србија, 1920, 12.12.2022
Пратите нас
Српски дебитантски играни филм Матије Глушевића и Душана Зорића „Да ли сте видели ову жену“ награђен је за најбољу режију на Међународном филмском фестивалу у Бангкоку. Трочлани жири описао је филм као „задивљујући визионарски деби“ уз коментар да је „бескомпромисан у својим незаборавним сликама“.
После премијерног приказивања на Венецијанском фестивалу где је филм такође награђен, монтажерка Олга Кошарић добила је специјалну награду у категорији уметника до 40 година, остварење Зорића и Глушевића је приказано и на Фестивалу ауторског филма у Београду.
Пре београдске премијере, филм „Да ли сте видели ову жену“ приказан је на фестивалима у Котбасу (Немачкој), Луксембургу, Шпанији, Француској и Индији, а уз Ксенију Маринковић, која тумачи главну улогу, играју Борис Исаковић, Олга Одановић, Исидора Симијоновић, Јасна Ђуричић, Горан Богдан, Исидора Минић, Татјана Венчеловски, Оливера Викторовић, Ненад Ћирић, Власта Велисављевић и други.
кадар из филма „Да ли сте видели ову жену?“ - Sputnik Србија, 1920, 25.11.2022
КУЛТУРА
Премијера награђеног филма о жени која би да искочи из своје коже
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала