- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Рекордер Мундијала у Катару иде кући – Меси му дошао главе

© AP Photo / Hassan AmmarЛео Меси, Матеу Лахоз
Лео Меси, Матеу Лахоз - Sputnik Србија, 1920, 12.12.2022
Пратите нас
Шпански судија Антонио Матеу Лахоз послат је кући и више неће судити на овом Светском првенству након што је био задужен за четвртфиналну утакмицу између Холандије и Аргентине, одлучила је ФИФА.
Подсетимо, напета утакмица која је завршена ремијем (2:2) у првих 90 минута и отишла је у продужетке, а касније и до извођења пенала. У њему су бољи били Аргентинци, али сусрет су највише обележиле тензије на терену и ван њега.
Чини се да ФИФА за то криви баш Лахоза који је поделио чак 15 жутих картона и, према мишљењу многих експерата, врло слабо контролисао утакмицу и неадекватно дисциплиновао играче.
Врхунац лошег суђења била је одлука Шпанца да не покаже жути картон Лионелу Месију у другом полувремену после намерног играња руком када је зауставио игру на средини терена.
Иначе, после ране елиминације Шпаније у осмини финала, управо је Лахоз важио за главног фаворита да суди финале Мундијала у Катару, али је све покварио на утакмици између Холанђана и Аргентинаца.
Полуфиналну утакмицу између Аргентине и Хрватске у уторак 13. децембра судиће италијански судија Даниеле Орсато, док арбитри друге полуфиналне утакмице између владајућег шампиона Француске и Марока још нису званично делегирани.
Антонио Матеу Лахоз - Sputnik Србија, 1920, 10.12.2022
Катар 2022
Шпанац је оборио неславан рекорд и исписао историју Мундијала
► Погледајте нову епизоду емисије Миљанов корнер.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала