- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Теорија завере – чије судије су по вољи?

© AP Photo / Ricardo MazalanПепе и судија, Мундијал Катар
Пепе и судија, Мундијал Катар - Sputnik Србија, 1920, 12.12.2022
Пратите нас
Пораз од Марока и елиминација са Мундијала у Катару у четвртфиналу тешко је пао фудбалерима Португалије који су после меча осули паљбу на аргентинског судију Факунда Теља и читав судијски тим, тврдећи да су кумовали њиховом испадању са Светског првенства.
Према мишљењу легендарног Пепеа, све се у Kатару чини да би се очистио пут Лионелу Месију да у великом стилу приведе крају репрезентативну каријеру.
Зато су, каже искусни штопер, земљаци прве звезде Гаучоса, утицали да се Португал склони с пута.
У налету емоција које су га понеле после разочаравајућег резултата у Катару, 39-годишњи дефанзивац је кривицу свалио на судијски тим из Аргентине.
„Нисам видео да ли је био пенал над Бруном Фернандешом, али знам да смо могли да освојимо Мундијал. После свега имамо осећај да се судијски тим према нама понео арогантно. Аргентина ће бити првак света. Против Марока нам је судило пет Аргентинаца. Недопустиво је било да нама суди Аргентинац после онога што се десило у петак, кад се Меси жалио на арбитражу. Шта даље да причам... Хајде да сачекамо крај турнира и видимо шта ће се десити“, рекао је Пепе.
Пепеов саиграч Бруно Фернандеш потенцира чињеницу да на Светском првенству нема португалских арбитара.
"Недопустиво је да нема португалских судија на овом Мундијалу, а да аргентински арбитри суде скоро све утакмице. Морамо да признамо барем да је чудно", изјавио је после меча Бруно.
Ипак, у ове теорије завере мало ко нормалан може да поверује. Мароко је мушки одиграо утакмицу, остао и са десеторицом и успео да се одбрани, а што се тиче „теоретичара завере“ из Португалије - ко губи, има право да се љути.
Лео Меси, Матеу Лахоз - Sputnik Србија, 1920, 12.12.2022
Катар 2022
Рекордер Мундијала у Катару иде кући – Меси му дошао главе
► Погледајте нову епизоду емисије Миљанов корнер.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала