- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руска војска у Белорусији увежбава технике борбе у градовима /видео/

© Sputnik / Pavel Lvov / Уђи у базу фотографијаВојници Северне флоте учествују у зимским обукама
Војници Северне флоте учествују у зимским обукама - Sputnik Србија, 1920, 12.12.2022
Пратите нас
Војници Оружаних снага Русије на полигонима у Белорусији врше интензивну обуку за напад на утврђења и борбу у урбаним срединама, саопштено је на Телеграму Министарства одбране Русије.
На снимцима се види како војници у белим униформама и аутоматима нападају објекте од цигле и дрвета које представљају насеља. У обуци учествују тенкови и борбена возила пешадије.

„Моја чета сада има обуку под називом ‘урбане борбе’, сматра се да је то најсложенији борба за моторизоване јединице“, река је командир чете.

Он је навео, да се током вежбе борбена возила пешадије, која чувају тенковске јединице, увлаче у „град“, а након тога војска одлази на сигурну позицију.

„Затим тенкови изводе акције по граду, врше притисак на противника, након чега се врши напад на град“, навео је командир руске војске.

Раније је начелник генералштаба Оружаних снага Белорусије и први заменик министра одбране Виктор Гуљевич изјавио, да Минск највише брине граница са Украјином.
Према његовим речима, Украјина је предузела мере како би прекинула оно што их је повезивало и да се разграниче. Додао је да Минск није давао повода за то, али да је Кијев наводио да Белорусија прети нападом на Украјину.
Тенк Т-80 на војним вежбама у Московској области - Sputnik Србија, 1920, 26.10.2022
РУСИЈА
Руски војници увежбавају управљање тенком Т-80 /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала