- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Фокс њуз: Трамп тужи одбор за Пулицерову награду

© AP Photo / Andrew HarnikДоналд Трамп
Доналд Трамп - Sputnik Србија, 1920, 14.12.2022
Пратите нас
Бивши председник САД Доналд Трамп тврди да је 2018. године Пулицерова награда додељена медијима који су лагали Американце извештавајући о „Русијагејту“.
Одбор за Пулицерову награду 2018. године доделио је престижну америчку новинарску награду медијима који обмањују Американце, навео је Доналд Трамп у тужби за клевету против тог тела, преноси Фокс њуз.
Како преноси Фокс њуз правна жалба бившег америчког председника односи се на извештавање Њујорк тајмса и Вашингтон поста о наводном „дослуху“ између Трампа и Русије током председничке изборне кампање 2016.
Пропагирање наратива о „превари о дослуху са Русијом“ у америчким медијима, довело је у заблуду велики број Американаца, наводи се у тужби у којој је Фокс имао увид.
Упркос томе, Одбор за Пулицерову награду наградио је та два медија за „лагање америчке јавности“, тврди се у тужби, а преноси Фок њуз.
Према писању медија, Трампов тим је претходно упутио жалбу одбору за Пулицерову награду у којој је наведено да специјални саветник Роберт Милер није успео да пронађе доказе о дослуху Русије и Трампа и да је цела прича о „Русијагејту“ била лажна.
Ипак, Одбор за Пулицерову награду остао је при својој претходној одлуци, инсистирајући на томе да је независна анализа извештавања Њујорк тајмса и Вашингтон поста открила да су све чињенице које су изнеле новинарске куће истините упркос накнадним открићима.
Фокс њуз је објавио да Трамп од одбора тражи одштету „у износу који ће се доказати на суђењу.
Бивши амерички председник Доналд Трамп - Sputnik Србија, 1920, 10.12.2022
СВЕТ
Досије Твитер или „Досије икс“: Зашто Доналд Трамп захтева суспензију Устава САД /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала