- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Модрић и Хрвати љути: „Убио нас је непостојећи пенал“

© AP Photo / Frank AugsteinАргентина – Хрватска
Аргентина – Хрватска - Sputnik Србија, 1920, 14.12.2022
Пратите нас
Фудбалери Хрватске нису успели да се по други пут узаступно пласирају у финале Светског првенства, спречила их Аргентина, а све је почело голом Лионела Месија са беле тачке. После пораза, Лука Модрић је честитао противнику, али је као и његов саиграч Ловро Мајер истакао да је Хрватска оштећена за пенал.
Трудили су се Хрвати да чувају лопту, а Иван Перишић имао је добру прилику у 31. минуту када је шутирао далеко испод очекивања. Три минута касније стигла је казна.Хулијен Алварес је успео да се пробије кроз одбрану Хрватске након што су Аргентинци украли лопту, а потом га је у казненом простору оборио Доминик Ливаковић.
Судија је одмах свирао пенал, а Лионел Меси је снажно и презизно шутирао са беле тачке, донео је Аргентини великих 1:0, а уједно и самопоуздања које је касније донело убедљиву победу од 3:0.
Лука Модрић, капитен репрезентације Хрватске, истакао је да сматра да судија није требало да свира пенал јер је томе претходио корнер.
„По мом мишљењу, тај први гол, није био једанаестерац. Морао је прво да буде корнер за нас, након тога суди непостојећи једанаестерац, то се никада не суди на оваквим утакмицама. Мислим да смо до тада контролисали ствар, фалило нам је воље да будемо опаснији. Нису нам стварали проблеме до пенала. То ме мало жалости. Дође онда тај гол где су имали среће. Било је тешко после играти. То је то“, рекао је Модрић.
Прослављени хрватски фудбалер честитао је противнику и пожелео Месију да са Аргентином освоји Светско првенство.
„Надам се да ће Лео Меси освојити Светско првенство. Он је најбољи играч у историји и то је заслужио“, истакао је Модрић.
Ловро Мајер такође је истакао да је Хрватску „убио“ пенал који према његовом мишљењу није требало да буде досуђен.
„Убио нас је једанаестерац, а потом и брзи други погодак. Тешко је после тога вратити се у игру против тако квалитетне и искусне репрезентације као што је Аргентина“, рекао је Мајер.
Хрватски фудбалер сматра као и Модрић да је пеналу требало да претходи корнер.
„Глупо је сада коментарисати и жалити се, али мислимо да је требало да буде корнер пре првог гола и пенала. Такође, нисам сигуран да је био једанаестерац. Морамо да честитамо Аргентини, заслужено су нас победили. Било је 3:0, ту нема шта да се дода“, закључио је Мајер.
Хрватској преостаје борба за треће место, утакмица се игра у суботу од 16 часова, а противника ће сазнати после другог полуфинала између Француске и Марока.
► Погледајте нову епизоду емисије Миљанов корнер.
Лионел Меси  - Sputnik Србија, 1920, 13.12.2022
Катар 2022
Меси утабао место у историји – оставио иза себе и Марадону и Батистуту
 Концерт  Рибље чорбе на стадиону Ташмајдан - Sputnik Србија, 1920, 13.12.2022
Катар 2022
„Спречио је Меси да се чудо деси“ – Бора Чорба за Спутњик о победи Аргентине над Хрватском
Хулијан Алварес и Лионел Меси - Sputnik Србија, 1920, 13.12.2022
Катар 2022
Магични Меси и сналажљиви Алварес поразили Хрвате и одвели Аргентину у финале Мундијала!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала