- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Претрес у седишту Макронове партије: Тужилаштво води две истраге

© Sputnik / Сергей ГунеевЕмануел Макрон
Емануел Макрон  - Sputnik Србија, 1920, 14.12.2022
Пратите нас
Француска полиција претресла је седиште партије „Препород“ председника Емануела Макрона у склопу истраге о финансирању изборних кампања 2017. и 2022. године.
Истрага финансирања кампања прешла је у оперативну фазу, а француска жандармерија ушла је у седиште Макронове партије, као и у просторије консултантске куће „Мекинси“ у париском осмом арондисману, по којој је афера и добила име, објавио је „Паризијен“.

Жандармерија у седишту Макронове партије

Ту информацију потврдили су и из државног тужилаштва за финансије, пише „Либерасион“ и додаје да су канцеларије „Мекинсија“ претресане и раније, али је ово први пут да је жандармерија у просторијама Макронове партије.
Претрес је обављен на основу две истраге које води тужилаштво, а француски медији наводе да је жандармерија посетила и канцеларије финансијера кампање.
Француско тужилаштво у октобру је отворило истрагу у вези са финансирањем Макронових председничких кампања и финансијских неправилности у вези са ангажовањем консултантских кућа.
Француски министар економије Бруно Лемер признао је у новембру да је било нерегуларности у вези са ангажовањем консултантске фирме „Мекинси“.
Француско тужилаштво сумња како је „Мекинси“ давао новац за Макронову кампању јер је његова влада обилато користила новац из државног буџета за плаћање разних услуга тој компанији.
Француски председник Емануел Макрон - Sputnik Србија, 1920, 11.07.2022
СВЕТ
„Макрон мора дати оставку“: Француски председник на удару због афере „Убер“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала