- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Бајка је завршена, али је селектор Марока поносан: Степеник је био превисок

© AP Photo / Ariel SchalitВалид Реграгуи
Валид Реграгуи - Sputnik Србија, 1920, 15.12.2022
Пратите нас
Сензација Мундијала у Катару селекција Марока заустављена је од Француске у полуфиналу (2:0), али је селектор Валид Реграуи истакао да је поносан на своје изабранике.
Мароко је без дилеме најлепша бајка Катара, исписали су Хакими, Зијеш и другови историју на Блиском истоку, поставши прва афричка селекција у историји која је стигла до полуфинала Светског првенства.
Зата и не чуди што је селектор Реграгуи био поносан због свега оствареног, док је објаснио због чега му је само криво.
„Ако жалим због нечега, онда само жалим што смо у полуфиналу примили рани гол који је омогућио Француској да остане у свом систему игре. Договорили смо се, да ако нам дају лопту, да ћемо је ми узети. И чинили смо то, али смо у првих 45 минута сусрета имали превише техничких грешака. У наставку смо се консолидовали, мање смо губили лопту, а више проблема им стварали. Недостајало је више одлучности у тих последњих 30 метара. Трудили смо се да постигнемо гол како бисмо унели неизвесност, али се то, нажалост, није догодило. Овај степеник је био превисок за нас. Када то кажем не мислим на тактичку зрелост и квалитет, већ на превелики број повређених играча, а опет смо стигли до полуфинала",, рекао је Реграгуи.
Човек који је на клупи Марока наследио Вахида Халилхоџића који је одвео екипу на Мундијал, али је тамо желео без прве звезде Хакима Зијеха, због чега је добио отказ, честитао је "триколорима" који ће у недељу имати јединствену прилику да одбране трофеј освојен у Русији пре четири године. Француска би тако постала прва репрезентација још од Бразила и 1962. године којој је то пошло за ногом.
„Желим да честитам Француској, навијаћемо за њих. Наравно, пре тога бих хтео да честитам мојим фудбалерима који су дали срце, и на најбољи могући начин су репрезентовали нашу земљу и репрезентацију. За тријумф на Мундијалу мораћемо да радимо још више, али нисмо ни толико далеко од тога.
Туча навијача Партизана на дербију. - Sputnik Србија, 1920, 15.12.2022
Катар 2022
Рат навијача у Монпељеу – настрадао дечак после меча Француске и Марока
Француска - Мароко - Sputnik Србија, 1920, 14.12.2022
Катар 2022
Крај бајке о афричким „лавовима“ – шампион рутински до финала Мундијала
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала