- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Брифинг руске војске: Наставља се офанзива на фронту код Доњецка, украјинска војска трпи губитке

© Sputnik / Виктор Антонюк / Уђи у базу фотографијаРуска војска у Донбасу
Руска војска у Донбасу - Sputnik Србија, 1920, 16.12.2022
Пратите нас
Украјинска војска је за дан изгубила до 40 људи у делу фронта код Доњецка – Оружане снаге Русије настављају офанзиву, саопштило је Министарство одбране Русије.
„Руска војска је наставила офанзивна дејства у делу фронта код Доњецка, потискујући противника са положаја. У подручју места Артјомовск и Шуми у ДНР, као и Белогоровке у ЛНР одбијена су три противничка контранапада. Међутим, јединице Оружаних снага Украјине су разбијене и враћене на првобитне положаје. Губици противника за дан износе преко 40 војника погинулих и рањених. Уништена су и три оклопна возила и два војна возила“, саопштио је руски војни ресор.
Поред тога, у подручју места Терна у ДНР и Червона Диброва у ЛНР откривене су и ликвидиране три украјинске диверзантско-извиђачке групе.
У делу фронта код Красног Лимана у ДНР током офанзиве руске војске ликвидирано је преко 50 украјинских војника. У правцу Купјанска у Харковској области за дан је ликвидирано до 20 украјинских војника, два оклопна возила и три пикапа.
Руска војска је спречила напад украјинских снага у делу фронта Јужно-Доњецк. Том приликом су Оружане снаге Русије ликвидирале две диверзантско-извиђачке групе и до 50 војника.
Руски војни ресор саопштава да је у Харкову уништено складиште ракетно-артиљеријског наоружања. Такође је уништена украјинска радарска станица од система С-300.
Оружане снаге Русије гађале су командна места бригада територијалне одбране у подручју Берислава у Херсонској области и Гулајпоља у Запорошкој области.
Руска ПВО је за дан оборила четири украјинске беспилотне летелице, а такође је пресрела две гранате испаљене из вишецевних бацача ракета „хајмарс“.
Руски војници у Донбасу - Sputnik Србија, 1920, 16.12.2022
Специјална операција у Украјини
УЖИВО Нови пакет америчке војне помоћи за Украјину обухватиће додатна ПВО средства
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала