- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Бинић за Спутњик: Отишао је најбољи и најмлађи из златне генерације Звезде!

© Фото : Скриншот / Јутјуб / Sport LightДрагиша Бинић
Драгиша Бинић - Sputnik Србија, 1920, 16.12.2022
Пратите нас
Смрт Синише Михајловића (54) завила је у црно фудбалски свет. Сви се опроштају од легендарног фудбалера Црвене звезде и бројних италијанских клубова, а Драгиша Бинић, који је био саиграч са Михом када је Звезда освојили европску титулу, поручио је за Спутњик да је отишао најбољи и најмлађи из те златне генерације.
Затечен и у сузама био је Бинић с којим смо ступили у контакт непосредно након претужних вести са Апенина, где је Синиша живео и преминуо на крају.
„Ко је очекивао брате мили. Ја сам мислио да ће да се избори, он је борац био. Не вреди јуче сам се био чуо, данас је већ био на апаратима и готово“, била је прва Бинићева реакција.
Бинић и Михајловић били су саиграчи само једне сезоне и то чувене 1991. године, када су црвено-бели покорили Европу.
Њих двојица били су цимери, па не треба трошити речи колико је Бини тешко пао одлазак Михајловића. Када је Синиши дијагностификована опака болест 2019. године, Бинић му је међу првима пружио поруку подршке, поручивши да је борац и да ће изађи као победник и из те најважније утакмице.
„Нема то се једном рађа такав дечко. Умро је најбољи међу нама и најмлађи. Ја мислим да је он био најмлађи. А то је страшно. Тешко ће да имамо тако доброг дечка и тако доброг човека. Надао сам се да ће се изборити као и први пут када сам чуо да се болест вратила“, истиче кроз сузе Драгиша.
За Бинића је Михајловић прво био човек, па све остало.
„Човек бре, прво човек, какав се не рађа више. И победник и позитивац. Он је одрастао дете поред мене, ми смо цимери били. Па то је страшно. Зато ја сада не могу да верујем да га више нема“, неутешан је Драгиша Бинић.
Синиша Михајловић - Sputnik Србија, 1920, 16.12.2022
СПОРТ
„Синиша, увек ћеш бити победник" – дирљива порука премијерке Италије
Синиша Михајловић - Sputnik Србија, 1920, 16.12.2022
СПОРТ
Преминуо Синиша Михајловић
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала