- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Пошиљка са екплозивном направом директору Руског дома у ЦАР послата из Тогоа /фото/

CC0 / Пиксабеј / Пошта
Пошта - Sputnik Србија, 1920, 16.12.2022
Пратите нас
Пошиљка са екплозивном направом, адресована на директора Руског дома у Централноафричкој републици Дмитрија Ситог на ког је раније данас извршен атентат, послата је из Ломе, престонице афричке државе Того, закључује се на основу фотографије пошиљке којом Спутњик располаже.
Пошиљку је послао Алекс Севиљано Мингуеса.
Према речима аташеа за штампу руске амбасаде Владислава Иљина, стање директора руске институције који је након атентата хоспитализован у болници у граду Бангију је стабилно, али тешко.
Министарство иностраних послова саопштило је да Москва очекује да ће одговорни за атентат на директора институције бити идентификовани и кажњени.
Високорангирани извор у полицији рекао је за Спутњик да власти Централноафричке републике намеравају да пронађу и сурово казне умешане у терористички акт против директора Руског дома.
Према првобитним информацијама, атентат на Ситија изведен је у његовом кабинету, а према речима шефа полиције, експлодирала је бомба која се налазила у пошиљци која му је послата.
Полиција је навела и да је Сити и раније добијао пошиљке са претњама, због чега се у више наврата обраћао полицији како би се утврдило ко шаље те претње.
Војска Централноафричке републике - Sputnik Србија, 1920, 30.06.2021
ЕУ убеђује Централноафричку Републику да избаци руске војне инструкторе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала