- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руска мисија при ЕУ: Санкције нелегитимне

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Уђи у базу фотографијаЗастава Европске уније
Застава Европске уније - Sputnik Србија, 1920, 16.12.2022
Пратите нас
Мисија Русије при ЕУ оценила је нови пакет антируских санкција као „нелегитиман“ и у супротности са системом међународних финансијских и трговинских односа.
„Санкциона машинерија не престаје да ради. Једностране рестриктивне мере према трећим земљама и њиховим држављанима одавно су се претвориле у омиљени спољнополитички инструмент Брисела. Свима је очигледно да је циљ ЕУ – вршење притиска на суверене земље, а средстава за достизање тог циља су нелегитмна“, наводи се у саопштењу.
Како се подсећа, још донедавно у Бриселу су тврдили да је примена екстериторијалних санкција незаконита.

„Сада их сам Брисел активно користи. Штавише, Брисел је створио механизам ‘кажњавања’ како сопствених грађана, тако и трећих држава због тзв. заобилажења антируских санкција, предложио је нацрт који кршење санкција ставља у категорију ‘злочина’. Не узима ли Брисел превише на себе, претендујући на улогу међународног полицајца и судије?“, наводе у руској мисији.

Није чуди, закључују у Мисији, што све више држава прихвата руске аргументе, оне нису спремне да прихвате непоштена правила игре.
Европска унија и званично је објавила девети пакет економских и индивидуалних санкција против Русије.
Нови пакет санкција укључује, између осталог, стављање на црну листу готово 200 додатних појединаца и правних субјеката, а међу њима су руске оружане снаге, појединачни званичници, одбрамбене компаније, чланови парламента, министри, гувернери и политичке странке.
Никита Михалков - Sputnik Србија, 1920, 16.12.2022
Специјална операција у Украјини
ЕУ објавила девети пакет антируских санкција, на удару и Михалков
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала