Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Српска листа: Хапшење Трајковића део Куртијевог плана да настави с прогоном

© Фото : http://srpskalista.netИзборна седница ГИ Српска листа Горан Ракић
Изборна седница ГИ Српска листа Горан Ракић - Sputnik Србија, 1920, 16.12.2022
Пратите нас
Српска листа најоштрије је данас осудила наставак "репресије диктаторског, антисрпског режима Аљбина Куртија" који је, како наводе, без икаквих доказа ухапсио бившег полицајца Слађана Трајковића и оптужио за ратни злочин.
"Ово неосновано хапшење је још један корак ка дестабилизацији прилика и део плана Аљбина Куртија да настави са репресијом и прогоном Срба са својих огњишта", наводи Српска листа.
Како је саопштила Српска листа, "очигледна намера да се још један Србин отме од својих најближих а Срби застраше кроз институционално насиље огледа се у чињеници да је Слађан Трајковић више од осам година био косовски полицајац, на северу Косова и Метохије живи дуже од 20 година, и неко се тек сад сетио, када је напустио косовску полицију, да га оптужи за ратни злочин".
"Очигледно је да међународна заједница ћутећи посматра континуирану дискриминацију српског народа и гажење основних људских права, али нас то неће поколебати да престанемо да се боримо за наша права"; закључује се у саопштењу.
Колико су дешавања у Украјини у вези са ситуацијом на Космету и може ли да остане војно неутрална разговарамо са министром одбране Милошем Вучевићем.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала