- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Ко(ло) је француско чудо – личи на Анрија, одрастао с Мбапеом

© AP Photo / Manu FernandezРандал Коло Муани, Француска
Рандал Коло Муани, Француска - Sputnik Србија, 1920, 17.12.2022
Пратите нас
Фудбалски свет био је импресиониран у среду увече када су резервисти Француске Рандалу Коло Мунаију биле довољне само 44 секунде да се упише у стрелце на Мундијалу у Катару.
Сјајно је пратио акцију и шут Килијана Мбапеа и одбитак сместио у мрежу мароканског гола.
Позив у национални тим била је награда за импресивне партије у Бундеслиги у дресу Ајнтрахта, где је високи нападач експлодирао минуле јесени. Постигао је девет голова и уписао 11 асистенција на 27 наступа ове сезоне.
Високи нападач је поникао у Нанту, али је бундеслигаш искористио то што му је истицао уговор и довео га за џабе, без обештећења. Летос је потписао уговор са Ајнтрахтом на пет година и брзо показао да ће бити достојан заменик земљака Себастијана Алеа који је био божанство у Франкфурту.
© AP Photo / Francisco SecoРандал Коло Муани, Француска
Рандал Коло Муани, Француска - Sputnik Србија, 1920, 16.12.2022
Муанија новинари често пореде са Тијеријем Анријем. Кажу да их је Рандал, као и легендарни нападач Француске, импресионирао брзином и дриблинзима, чак и игром на крилу која није карактеристична за центафора. Обојица су високи око 187 сантиметара и по грађи доста личе.
Коло Муани има специфичан стил дриблинга и изразиту брзину која је на почетку каријере била заштитни знак Анрија. Поседује и онај чувени безобразлук који често уме да изнервира немачке дефанзивце.
„Рандал има многе квалитете. Добар је стрелац, доста трчи, поприлично се намеће у нападу. Захвалан играч“, тврди Дидије Дешан, селектор Француске.
Фамилија Коло Муанија је пореклом из Конга, али је Рандал рођен у Бондију, у предграђу Париза. У том градићу је одрастао и Килијан Мбапе, који је рођен само 15 дана после Коло Муанија. Бонди је, иначе, познат као расадник фудбалера пошто су тамо одрасили и Жонатан Иконе и Вилијам Салиба.
© AP Photo / Manu FernandezФранцуска
Француска  - Sputnik Србија, 1920, 16.12.2022
Занимњиво је да Коло Муани има бољи међусобни скор у односу на Мбапеа. Играли су пет пута један против другог и Рандал се радовао у три наврата. Постигао је три гола и забележио асистенцију против Мбапеа.

Брз је, снажан, добар дриблер и уме да погађа гол. За нас ради стварно велики посао“, оценио је Оливер Глазнер, тренер Ајнтрахта.

Занимљиво је да Коло Муани није хтео да подигне слушалицу када га је Дидије Дешан звао у национални тим за пут у Катар после повреда Нкункуа и Бенземе.

„Нисам одмах одговорио на позив. Тек на други сам се јавио и чуо се директно са селектором Дешаном. Рекао ми је да што пре дођем у камп репрезентације“, открио је Рандал.

Са 24 године Рандал Коло Муани има прилику да уђе у историју. Његов гол од 44 секунде није најбржи икада на мундијалима, али ће и то преболети уколико Француска у недељу савлада Аргентину у финалу Светског првенства.
Синиша Михајловић - Sputnik Србија, 1920, 16.12.2022
СРБИЈА
Зашто се нови Национални стадион у Србији не би назвао по Синиши Михајловићу
Мароко - Португалија - Sputnik Србија, 1920, 16.12.2022
Катар 2022
Од анонимуса до звезде – „преорао“ је терен и чекају га милиони!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала