- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Да ли је Меси најбољи фудбалер у историји?

© AP Photo / Martin MeissnerЦеремонија доделе пехара на Светском првенству
Церемонија доделе пехара на Светском првенству - Sputnik Србија, 1920, 18.12.2022
Пратите нас
Питање око тога ко је најбољи фудбалер у историји понавља се често. А, не постоји званична титула. Заправо се ради о бројкама, цифрама, а понајвише о личним афинитетима. О субјективном утиску. До сада су Пеле и Марадона били некако недодирљиви на пиједесталу, али од вечерас... Ту је и Лионел Меси.
Наравно, неко ће можда рећи да је Зидан најбољи, или да је Бразилац Роналдо најбољи, или да је Јохан Кројф најбољи, или да је Кристијано Роналдо најбољи.
И имаће то све своје. Није без темеља. Можда ће и бити у праву. Као што рекосмо, у питању је субјективна категорија.
Али, када се гледа глобално, можда би могло да се каже да је то сада трка у троје. Пеле, Марадона и Меси. Меси није могао да уђе у ову причу без Златне богиње. Али, сада му је она у рукама.
Анкета
Да ли је Меси најбољи фудбалер у историји?
Освојио је све што може да се освоји, освојио је и Светско првенство са Аргентином и Копа Америку са Аргентином.
Поред свега тога освојио је 11 националних првенстава, четири Лиге шампиона, три клупска светска првенства, три Уефина Суперкупа и чак седам Златних лопти! Освојио је цео фудбал! Све што може да се освоји!
Једноставно, по бројкама му нико ништа не може.
Истина, Пеле је освојио два Мундијала и то везана, али ипак треба узети у обзир да се ради о фудбалу од пре 60 година.
А, начин на који је Меси крунисао репрезентативну каријеру није могао да буде узбудљивији. И сада је стао раме уз раме са легендарним и бесмртним Дијегом Марадоном.

„Не толеришем то што неки омаловажавају Месија, јер није освојио Мундијал. За својих 56 година нисам видио никог сличног Леу“, рекао је једном приликом славни Дијего Армандо Марадона који нажалост није дочекао да види како његов фудбалски наследник осваја „Златну богињу“.

Оспоравали су га, давали погрдне надимке, прозивали, али једно више неће моћи да му замере. Лионел Меси освојио је са Аргентином Светско првенство у фудбалу и тиме ставио круну на своју репрезентативну каријеру.
Пре скоро две децније Меси је дебитовао за младу репрезентацију Аргентине, а то је био први од милион корака које је морао да направи како би остварио сан.
Чекао је, трпео и вредно радио да би после 18 година од дебитанског наступа успео да одведе Аргентину до светског трона.
Прича која ће се препричавати и за 100 и за 200 година.
Марадона, Меси, Пеле или неко четвврти?
Ко је по вашем мишљењу најбољи играч свих времена?
Церемонија доделе пехара на Светском првенству - Sputnik Србија, 1920, 18.12.2022
Катар 2022
Успео је! Месијева Аргентина шампион света после финала за сва времена
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала