- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Војска Белорусије се налази у сталној приправности

© Sputnik / Алексей Куденко / Уђи у базу фотографијаЗаједничке војне вежбе Русије и Белорусије у Нижегородској области
Заједничке војне вежбе Русије и Белорусије у Нижегородској области - Sputnik Србија, 1920, 18.12.2022
Пратите нас
Команда белоруске војске држи све јединице у сталној приправности, изјавио је државни секретар Савета безбедности Белорусије генерал-потпуковник Александар Вољфович.
Он је напоменуо да се у Средоземном и Балтичком мору налази више од 20 ратних бродова, две нуклеарне подморнице, два носача авиона, као и више од 350 крстарећих ракета на мору и копну, које имају за циљ западне области Русије и целу територију Белорусије.

„У складу са тим информацијама ми планирамо одбрану наше земље и јединице Оружаних снага држимо у приправности. И председник лично контролише стање јединица“, рекао је Вољфович телевизији „Беларус 1“.

Прошле недеље је поред границе са Белорусијом одржано око пет вежби на територији Пољске, Литваније и Летоније. Непосредно поред граница Белорусије се налази десет батаљона тактичких група које су у сталној приправности.
„Ми своје тактичке групе морамо да држимо у приправности и да их проверавамо како бисмо били сигурни да ће наше Оружане снаге бити спремне да узврате и бране територију Републике Белорусије“, подвукао је белоруски генерал.
Раније је државни секретар белоруског Савета безбедности истакао да су борбене снаге Белорусије спремне да реагују на тешку војно-политичку ситуацију у источноевропском региону.
Оклопна возила белоруске војске - Sputnik Србија, 1920, 13.12.2022
РУСИЈА
Изненадна провера готовости војске Белорусије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала