- Sputnik Србија, 1920
МУЛТИМЕДИЈА
Када слика говори више од хиљаду речи! Кроз Спутњикове фото-галерије, инфографике и други мултимедијални садржај сагледајте свет из другачије перспективе.

„Ситроен“ направио кочију за Астерикса и Обеликса

© Фото : screenshot/CitroënНова „Ситроенова“ 2ЦВ кочија
Нова „Ситроенова“ 2ЦВ кочија  - Sputnik Србија, 1920, 18.12.2022
Пратите нас
Произвођач аутомобила „Ситроен“ дизајнирао је концептуалну кочију за предстојећи филм „Астерикс и Обеликс: Средње краљевство“. Возило је базирано на култном моделу 2ЦВ и има препознатљиве дизајнерске карактеристике француског аутомобилског бренда заједно са мотивима из чувеног филма.
Резултат је аутомобил из другог света са карактеристичним падом крова, као и облика задњих прозора и врата. Има чак и кров од тканине који се може подићи да би се претворио у кабриолет, а унутрашња седишта су инспирисана онима оригиналног 2ЦВ.
Упадљиви су неки детаљи, као што су два фара, које покрећу свици, или пнеуматска суспензија, направљена од надуваних стомака две дивље свиње. Још један упадљив детаљ су точкови, који су направљени од рециклираних штитова.
Кочија је дизајнирана и направљена за мање од три месеца, а „Ситроену“ је иначе потребно 12 месеци да развије концепт аутомобила. За овај јединствени аутомобил, тим се фокусирао на основне вредности бренда: удобност, технологију и смели дизајн, што филму даје посебну драж.
Кочија се појављује у различитим деловима филма, рецимо када Цезарова војска стигне до Кине, где се на улазу у земљу налази рекламни билборд који промовише најбољи аутомобил у то време: 2ЦВ, невероватну кочија направљена у Галији, коју вуку два коња. Ово је суптилна алузија на чувени рекламни „Ситроенов“ филм снимљен на Кинеском зиду. Крила кациге коју носи Астерикс такође имају нови логотип „Ситроена“.
„Ситроенова“ 2ЦВ кочија означава партнерство између светски познатог француског произвођача аутомобила и „Пате Тресор филмса“, и креатора новог филма „Алберт Рене едиторса“, пишу француски медији.
„Сусрет између ове две легенде француске културе није био ништа друго до изузетан. Између филмских тимова ‘Ситроена‘ и ‘Астерикса‘ од самог почетка постоји веза искрености и узајамног поштовања. Указала нам се ова невероватна прилика да креирамо и изградимо концептуалне кочије од нуле, и провели смо најлепше време радећи на овом пројекту. Резултат је ода посвећена 2ЦВ, легендарном аутомобилу који представља ‘Ситроен‘ у пуном сјају“ каже Пјер Леклер, „Ситроенов“ директор дизајна.
Филм ће по први пут бити приказан у Француској 1. фебруара 2023. године, а затим и на међународном нивоу.
Алан Форд - Sputnik Србија, 1920, 18.11.2020
„Алан Форд“: надреална фарса или наш први ријалити програм
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала