- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Аргентина ће тек да се „затресе“

© AP Photo / Michel SpinglerАргентина – Француска
Аргентина – Француска - Sputnik Србија, 1920, 19.12.2022
Пратите нас
Фудбалска репрезентација Аргентине, која је освојила титулу на Светском првенству у Катару, допутоваће у Буенос Ајрес у уторак око седам сати по централноевропском времену, преносе локални медији.
Експедиција аргентинске репрезентације кренула је из Дохе, а задржаће се на аеродрому у Риму због доливања горива. Аргентински медији очекује да фудбалери новог светског шампиона стигну на аеродром у Буенос Ајрес око три сата после поноћи по локалном времену, односно седам ујутру по централноевропском.
Потом ће караван са фудбалерима кренути ка главном граду Аргентине.
Локални медији истичу да се фудбалерима спрема спектакуларан дочек у Буенос Ајресу, а очекује се више стотина хиљада људи на улицама. Можда и преко милион.
Централна прослава требало би да буде организована испред председничке палате Каса Розада, а на балкону овог здања требало би да се са пехаром појаве Лионел Меси и његови саиграчи. На овом месту одржана је прослава и 1986. године када је Аргентина освојила титулу на СП у Мексику, а трофеј пред навијаче је изнео Дијего Армандо Марадона.
Аргентина је трећи пут у историји освојила титулу светског шампиона, пошто је у финалу после бољег извођења пенала победила Француску укупним резултатом 7:5. Меч је после 90 минута завршен без победника, 2:2, а после додатних 30 минута било је 3:3.
Гаучоси су тријумфовали после пенала.
Лионел Скалони - Sputnik Србија, 1920, 19.12.2022
Катар 2022
Ла Скалонета
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала