- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Степијева контра: Продавали су краве и овце и заслужили да буду прваци света

© AP Photo / Hans PunzДрагослав Степановић
Драгослав Степановић - Sputnik Србија, 1920, 19.12.2022
Пратите нас
Фантастична утакмица, спектакуларно и незаборавно финале је иза нас. Финале, које свет сасвим сигурно неће заборавити. То су били голови сваке врсте, практично нисмо знали да ли ће можда и после 2:2 и 3:3 током продужетка пасти још који погодак. Коло Муани из мог Ајнтрахта могао је да заврши меч без пенала, али му је Мартинез маестрално одбранио.
Оно што ме посебно радује, је да је Лео Меси после освајања Копа Америке прошле године, сада постао и светски првак.
Капа доле, мајсторе!
Играо је свих седам утакмица, по 90 и 120 минута, није га селектор Скалони мења, а Меси има 35 година. Аргентинци су били најбољи на Мундијалу у Катару и заслужено носе пехар кући.
© AP Photo / Martin MeissnerЛео Меси
Лео Меси - Sputnik Србија, 1920, 19.12.2022
Лео Меси
Оно што ми се посебно свидело код Француза, је изјава Дидијеа Дешана, који је објаснио због чега је његов тим изгледао онако строго дефанзивно у прве две трећине утакмице. Чекали су да се Аргентинци, који играју пресинг свуда по терену, уморе, а онда да их Французи казне.
И, богами, тактика је успела.
То су те ствари које ценим код тренера. Када воде утакмицу. Мало ћу сада изаћи из оквира финала, али ћу се задржати на Мундијалу. Саветујем Пиксију да када се заврши Светско првенство, а када нешто прође неповољно, онда се анализирају све утакмице са стручним штабом, и тек онда се сазове конференција где се све каже и објасни. Оно што је Драган Стојковић урадио дан по доласку Орлова у Србију, где је рекао да су сви пружили максимум, то не „пије воду“.
Ја у то не верујем. Нису сви пружили максимум!
Али, да се вратим на ведрије теме и на јединственог Леа Месија. Када неко пред крај каријере добије такав пехар, када га освоји, а он је у животу подигао више трофеја од Пелеа и Марадоне, онда је јасно о каквом је вансеријском играчу реч.
Седам „Златних лопти“, освојен Мундијал, Копа Америка, ма чудо једно. Одиграо је одлично свих седам утакмица, без измене, све минуте је имао у ногама, нису га ни мењали, ни чували, то је фантазија.
Невероватно колико се видела његова жеља, и колико су му другови помогли да постану светски прваци.
Учинили су све за њега!
За мене је Меси фудбалски много бољи од Роналда, а освајањем „Златне богиње“ то је додатно потврдио. Обојица су голгетери, али Аргентинац, он је и асистент и голгетер. Где год уђе, где год види простор, он је присутан. Њему се тада упали у глави и телу неки компјутер који све предвиди, прерачуна и онда присуствујемо магији. Понављам, има већи утицај на игру од било ког фудбалера.
Испраћај Синише Михајловића - Sputnik Србија, 1920, 19.12.2022
СПОРТ
Сузе, мук и понос – легенде и навијачи испратили Михајловића на вечни починак: „Адио, Миха!“ /видео/
Не могу да не поменем Килијана Мбапеа, који је такође невероватан. Сви су се чудили како једна тако важна и велика утакмица, а њега нигде нема. Нажалост, стално је водио борбу са двојицом, тројицом који су га чували. Прође једног, други га већ чека два метра испред.
Али, онда се догоди да у секунди када затвориш очи, преокрене ток утакмице са два гола за 96 секунди!
© AP Photo / Christophe EnaКилијан Мбапе
Килијан Мбапе - Sputnik Србија, 1920, 19.12.2022
Килијан Мбапе
Да је он освојио светску титулу, не би ми било жао, јер је заслужио.
И Коло Муани из мог Ајнтрахта је одличан. Таква брзина. Ти Французи имају страшан тим, да ће они и даље да буду светска фудбалска елита.
Морам још једном за крај да се вратим на Месија који је у сваком смислу обележио Светско првентво у Катару. Читам да се неће опростити, да жели још да игра, што је фантастично.
Сваком играчу најтеже пада када треба да се опрости, а зна да још може да игра. Поготово када је толико учинио и када је остварио највећи сан.
Зато је Меси и променио одлуку и рекао: „Е, сада хоћу да играм“. И играће, без оптерећења јер коначно има своју „Златну Богињу“.
Сада може да покаже још више јер ће тренер моћи да га чува и да га ставља само на оне велике утакмице, попут осмине финала, четвртфинала, полуфинала...
Свакако добра ствар за фудбал што се „краљ“ није опростио, већ ће нас и даље све увесељавати, поготово Аргентинце, који су показали да живе за фудбал и луди су за њим.
Церемонија доделе пехара на Светском првенству - Sputnik Србија, 1920, 18.12.2022
Катар 2022
Земља фудбалских Богова: Марадона оставио у аманет, Меси после две деценије склонио Европу са трона
Продавали су краве, овце, одрицали се многих ствари само како би купили карту и стигли до Катара како би били део спектакла.
Пуно ми је срце што су им репрезентативци Аргентине вратили на најбољи могући начин. Гледам то славље синоћ, па јутрос, ма то се нигде на свету не слави тако.
Аргентина је имала најбољег играча и најбољег голмана, а Мартинез је постао репрезентативац тек у 30. години. Показао је да вреди и да и ти играчи који су мало старији, нису за одбацивање, јер је потребно време да неко сазри и да буде спреман за велики догађај као што је Европско или Светско првенство.
Драго ми је и што је Мундијал лепо организован, без туча, инцидената, било чега. Комплетна Европска унија вршила је пропаганду против Арапа и тога што им је додељена организација Светског првенства, али су они направили све како треба и тешко да ће неко то моћи да понови.
Репрезентација Аргентине у финалу Светског првенства у фудбалу - Sputnik Србија, 1920, 18.12.2022
Катар 2022
Русија зна шта је победа и зато је навијала за Аргентину - стигла честитка и од Путина
Лео Меси - Sputnik Србија, 1920, 18.12.2022
Катар 2022
Перина слављеничка рабона: Бог и Богиња, управо венчани!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала