- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Перина слављеничка рабона: Бог и Богиња, управо венчани!

© AP Photo / Martin MeissnerЛео Меси
Лео Меси - Sputnik Србија, 1920, 18.12.2022
Пратите нас
Даме и господо Бог фудбала Лионел Меси коначно је пољубио и загрлио своју „Златну Богињу“. Љубав препуна успона и падова, коначно је крунисана браком после дугих 17 година. И то на какав начин. У Катару, на стадиону Лусаил пред 88.966 званица традиционално одевених у бело и пред бројним земљацима и легендама светског фудбала.
Да, било је то финале Светског првенства Аргентина - Француска, али је заправо то било много више од тога. Тај 18. децембар 2022. године, остаће упамћен као дан када је фудбал и званично добио новог Бога. Ако је неко и имао дилему ко је највећи – Меси или Кристијано Роналдо, због те вечите дилеме и трке у двоје у 21. веку, онда од вечерас је више дефинитивно нема...
За мене, сигурно!
Чак су и поређења с легендарним Дијегом Армандом Марадоном сада добила један потпуно другачији обрис и бројке кажу да је Меси изнад Марадоне, који га је у Дохи вероватно посматрао „с оног света“ и помиловао га невидљивом „Божјом руком“, док је љубио и мазио своју младу пре ступања у брак...
Срећом, и Пеле је сведок!
© Sputnik / Сергей Гунеев / Уђи у базу фотографијаПеле и Марадона
Пеле и Марадона - Sputnik Србија, 1920, 18.12.2022
Пеле и Марадона
Далеко од тога да је то било једноставно путовање. Напротив! Љубав препуна трзавица, успона и падова, емоција, суза, претњи и помињања одустајања. Толико је тога претурио преко својих леђа Меси да би се изборио на крају за оно што му припада.
Када је стигао у Барселону са само 12 година, имао је озбиљан здравствени проблем и морао је да прима хормоне раста. Уговор потписан на салвети са славним каталонским клубом у којем је између осталог стајало да ће му Барса плаћати скупоцене ињекције за које је требало издвојити најмање 1.000 долара месечно.
Меси и његов отац Хорхе нису имали новца, а након што је његов тадашњи клуб Њуелс Олд бојс прекршио обећање, договорен је трансфер у Барселону. Остало је историја.
Борио се омалени Лео, имао је новца за ињекције које је неретко и сам себи давао. Како је растао, тако су пред њим падали ривали, рекорди и долазили трофеји.
Освојио је апсолутно све што се освојити може, како на индивидуалном плану (рекордних седам Златних лопти) клупском, тако на репрезентативном, али је Бог жудео за својом „Богињом“.
Златна богиња, пехар намењен победнику Светског првенства у фудбалу - Sputnik Србија, 1920, 18.12.2022
СВЕТ
Одлази циркус: Хоће ли уопште и бити наредног Мундијала у Америци?
Најближи венчању били су у Бразилу 2014. године, када им се на последњем степенику пред олтаром испречила незаобилазна Немачка.
На чувено питање – „Ако неко има нешто против, нека каже, или нека заувек ћути“, јавио се Марио Геце, и то „баксузним голом у 113. минуту“.
Одложено је венчање и ново је било заказано за Русију 2018. године. Е, ако се добро сећате, ту је љубав била пред пуцањем, веза пред раскидом, a кривац је била Француска која је покварила церемонију и послала Месија и Аргентину на ново помирење.

„Сањам освајање Светског првенства у Русији. Уколико не успемо у томе, повлачење из репрезентације једино што ми преостаје“.

Лионел Меси  - Sputnik Србија
Лео Меси
Није успео, али је није ни испунио реч већ је наставио да се бори, да сања, досања и узме оно што му апсолутно припада од првог тренутка када је први пут додирнуо лопту.
Наговештај да веза сазрева и да ће прича о Богу и „Златној Богињи“ можда и имати „хепиенд“ уследио је 2021. године. Тада је Меси у дворишту највећег непријатеља подигао трофеј Копа Америка, победивши Бразил на чувеној Маракани у Рио де Жанеиру...
Какво момачко вече!
Ново венчање, после љубавног стажа дугог већ 17 година, заказано је, а како другачије него у недељу, у Катару пред 88.966 званица одевених у бело и пред великим бројем, земљака, легенди европског и светског фудбала.
„Одбројавам дане. Има мало нервозе и волео бих да се већ сада игра. Да, ово ће бити сигурно моје последње Светско првенство. То сам већ одлучио. Има те нервозе и питања шта ће се десити, али одлука је донета“, поручио је Лео Меси.
И коначно је све успело. Два гола, као две бурме за младенце. Нови фубалски Бог, огрнут катарским плаштом, коначно је рекао судбоносно „ДА“ и „Богиња“ се насмејала и рекла „ДА“.
И пољубац – „ДА“.
По слављеничком обичају на подијуму сами, први плес за младенце. Менделсонов Свадбени марш одјекује пустињом.
Управо венчани, Бог и Богиња!
Церемонија доделе пехара на Светском првенству - Sputnik Србија, 1920, 18.12.2022
Катар 2022
Да ли је Меси најбољи фудбалер у историји?
Аргентина – Француска - Sputnik Србија, 1920, 18.12.2022
Катар 2022
Фудбал остаје у његовим ногама
Емилијано Мартинес - Sputnik Србија, 1920, 18.12.2022
Катар 2022
Чувар блага са златном рукавицом!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала