Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Косовска полиција о јутрошњој експлозији: Излози у северној Митровици попуцали због шок-бомбе

© AP Photo / Bojan SlavkovicКосовска полиција
Косовска полиција - Sputnik Србија, 1920, 19.12.2022
Пратите нас
Такозвана Косовска полиција саопштила је поводом инцидента у северном делу Косовске Митровице у којем су рано јутрос поломљени прозори на локалима у власништву Срба, да је ломљаву излога изазвала експлозија шок-бомбе, као и да се сумња да су направу бацили припадници „организованих криминалних структура“.
„Дана 19. 12. 2022, око 02.20 часова, током ноћи, у северном делу Митровице, тачније у близини раскрснице Техничке школе пријављена је експлозија дезоријентационе бомбе (шок-бомбе). Услед ове експлозије пријављено је да је поломљено неколико прозора на четири локала (објекта), од којих се у два не одвија бизнис“, наводи се у саопштењу косовске полиције објављеном на Фејсбуку*.
Према првим информацијама, како се додаје, „сумња се да би експлозија могла бити кривично дело организованих криминалних структура и наставак напора да се подигну тензије и дестабилизује ситуација, у циљу ширења осећаја несигурности и страха“.
Додаје се да полиција са својим јединицама, укључујући и јединицу за борбу против тероризма, предузима интензивне радње у истрази овог случаја како би се идентификовали и привели правди починиоци ових кривичних дела, пренео је Танјуг.
Члан Кризног штаба Милан Радојевић рекао је раније данас да су власници локала, на којима су разбијени излози у Бошњачкој махали у северној Митровици, покушали да спрече вандале, који су на њих бацили топовски удар и побегли у правцу јужне Митровице, док је полиција све то немо посматрала. Радојевић је истакао да последњи потези премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија не доприносе стабилности на северу покрајине.
Косовска Митровица је једини мултиетнички град на Косову и Метохији и сви смо уложили много труда и енергије да сачувамо ту мултиетничност. Међутим, последњи Куртијеви поступци и слање полицајаца на север Косова не доприносе стабилности, а случај који се десио синоћ је пример за то. Јер полицајци, иако су били на 10 метара од локала, нису реаговали, немо су посматрали људе који су отишли у правцу јужног дела Косовске Митровице“, рекао је Радојевић.
О тренутној ситуацији у јужној српској покрајини погледајте у новој емисији „Света са Спутњиком“ – „Косовско искушење Европске уније“
*Активности „Мета“ (друштвене мреже Фејсбук и Инстаграм) забрањене су у Русији као екстремистичке.
Полупани излози локала чији су власници Срби у Бошњачкој махали - Sputnik Србија, 1920, 19.12.2022
СРБИЈА
Полупани излози локала чији су власници Срби у Бошњачкој махали, реаговао Београд /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала