- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Синиши није било лако – део породице је остао на хрватској страни“

© AFP 2023 / CHRISTOF STACHEСиниша Михајловић
Синиша Михајловић - Sputnik Србија, 1920, 19.12.2022
Пратите нас
Некадашњи фудбалер Црвене звезде Владан Лукић опростио се од Синише Михајловића речима да је његов бивши саиграч имао победнички менталитет и да је једним потезом могао да реши сваки меч.
Михајловић је преминуо у петак у 54. години, а биће сахрањен данас у Риму. Лукић је играо са Михајловићем у екипи Црвене звезде која је била шампион Европе и света.
„Вечна слава и хвала му за све што је учинио и као спортиста, и као друг и пријатељ. Ова вест је погодила све нас који смо га познавали. Миха је био важан за екипу. Он је био другачији, био је преко потребан екипи. Згодан и незгодан по карактеру, са нечим што му је Бог дао, а то је та левица која је знала из слободних удараца, пасова, корнера да реши нешто што изгледа нерешиво и да промени ток утакмице. Миха је због свог специфичног карактера просто терао и извлачио максимум из саиграча“, рекао је Лукић за Танјуг.
© AP/Ministarstvo finansija Srbije / Синиша МихајловићСиниша Михајловић
Синиша Михајловић - Sputnik Србија, 1920, 19.12.2022
Синиша Михајловић
Лукић је подсетио да је због повреде 1991. године пропустио финале Интерконтиненталног купа против Кола Кола (3:0).
„Та генерација је била специфична због своје посебности и атмосфере које су доносили у свлачионице. Тај жар и тај темперамент, који смо имали за сталним доказивањем морали су да донесу резултат“, додао је он.
Лукић је истакао да Михајловић није могао да буде равнодушан на дешавања током грађанског рата у Југославији.
„Био је тужан због дешавања. Он је био из мешовитог брака, један део породице остао му је на хрватској страни, а један део породице дошао је у Нови Сад и определио се за српску страну. Синиша није оставио простор да се било ко игра са његовим емоцијама. Он се трудио да буде човек и према другој страни. Сигуран сам да није променио мишљење о људима из породице који су остали на другој страни. Синиша је човек који је чврсто стајао на земљи иако му није било лако“, истакао је Лукић.
Лукић је подсетио да је Михајловић био победник.
„Он је и на тренингу и на свакој утакмици желео да победи. Био је једно време веома нервозан према судијама. Иритирале су га неке одлуке судија, а ми смо онда објашњавали арбитрима да Миха није злонамеран. То је трајало 3,4 месеца и прошло га је. То је био период када се мучио са формом, али је увек знао да меч реши једним потезом“, додао је он.
Лукић је навео да су саиграчи имали поверења у Михајловића на свим утакмицама и подсетио се реванша полуфинала Купа шампиона са Бајерном.
„Од сваког његовог слободњака имали позитивна очекивања. Веровали смо да он увек може да постигне гол. Не бих издвајао само голове против Бајерна. Било је јако тешких гостовања у старој Југославији и било је јако тешко постићи голове. Онда на сцену ступи Михајловић и постигне гол из слободног ударца или погодак стигне после његовог корнера“, рекао је Лукић.
Он је подсетио да је Михајловић потом играчку и тренерску каријеру наставио у Италији.
„Синиша је највећи део живота провео у Италији. Био је Србин, али на неки начин и Италијан. Он се одлично уклопио у ту средину и доказао је да заслужује да има статус који тренутно има. Он је имао победнички карактер, по много чему био је оригиналан, свој. Он је био Синиша Михајловић“, закључио је Лукић.
Синиша Михајловић - Sputnik Србија, 1920, 16.12.2022
СПОРТ
„Имао је Божји дар!“ – Лукић за Спутњик открива како је изгледало када се Михајловић „наљути“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала