Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Дачић: Елиминација узрока би довела до деескалације ситуације на КиМ

© Tanjug / Зоран ЖестићИвица Дачић
Ивица Дачић - Sputnik Србија, 1920, 20.12.2022
Пратите нас
Министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је да елиминација узрока последњих дешавања на Косову и Метохији може да доведе до деескалације ситуације на КиМ.
Јасно је шта су Срби на КиМ тражили и шта је услов да се дође до решења проблема, а то је да се престане са повлачењем једностраних потеза, како би се наставило са озбиљним дијалогом, да се пусте ухапшени Срби, да нема тајних спискова за хапшење, поручио је Дачић.
Он је истакао да Срби не желе да буду део инцидената, већ део мирног решења.
„Не може, док се хапсе Срби и док се одбија спровођење споразума, да се говори о новом споразуму”, рекао је Дачић новинарима у Министарству спољних послова, после састанка са министарком спољних послова Словеније Тањом Фајон.
Дачић је поновио да је премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти у овом тренутку највећа претња за мир и стабилност, јер изазива појединачне инциденте.
На питање шта ће даље уследити имајући у виду да је Курти изјавио да уклањање барикада не може да прође без жртава, Дачић је одговорио да су сва дешавања на КиМ последица непоштовања Бриселског споразума.
То је узрок свега што се дешава, укључујући и барикаде које нису постављене да се омете саобраћај, већ су део политичког протеста због неиспуњавања и нарушавања тог споразума, указао је Дачић.
Припадници тзв. специјалних снага Косова на северном делу Косово и Метохије  - Sputnik Србија, 1920, 20.12.2022
СРБИЈА
„Међународна заједница хитно да реагује“: Застрашујуће претње Куртија и позив на ликвидацију Срба
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала