- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Маргарита Симоњан добила велико државно признање од Путина

© POOL / Уђи у базу фотографијаГлавна уредница „Русија севодња“ и РТ Маргарита Симоњан
Главна уредница „Русија севодња“ и РТ Маргарита Симоњан - Sputnik Србија, 1920, 20.12.2022
Пратите нас
Руски председник Владимир Путин уручио је у Кремљу државне награде, а међу награђенима су, између осталих, главна уредница „Русија севодња“ и РТ Маргарита Симоњан, вршиоци дужности лидера нових субјеката Русије Денис Пушилин, Леонид Пасечник, Евгеније Балицки и Владимир Саљдо.
Симоњан је награђена Орденом части.
Наводи се да јој је награда уручена „за велики допринос реализацији државне информационе политике, активно учешће у припреми и одржавању друштвено важних манифестација, заслуге у области здравствене заштите, образовања, развој националне културе и вишегодишњи савестан рад“.
Симоњан је истакла да много година ради под Путиновим руководством и да је увек хтела да му захвали за то што „уништава људождере“.
„Пре 20 година нисте дали да се отцепи наш Кавказ, нисте дозволили да се разбукта крвави међунационални покољ, који се готово распламсао. Чинило се да би се само још мало и проширио на целу земљу, не само на Чеченију и Дагестан. Хвала што 2008. године нисте дозволили умно поремећеном људождеру да прогута Абхазију и Осетију. Хвала што сте недавно прекинули борбе у Карабаху. И, сада, говорећи о догађајима у Доњецку, хвала што уз бол и крв чупате из крвавих чељусти ових људождера наше људе, што сте се одлучили на то. А ми ћемо вам у томе помагати и уништаваћемо људождере онолико, колико то од нас будете тражили. Служим Русији“, рекла је Симоњан у говору након уручења награде.
Орденом највишег степена „За заслуге према Отаџбини“, између осталих, одликовани су привремено вршилац дужности лидера Луганске Народне Републике и Доњецке Народне Републике Леонид Пасечник и Денис Пушилин.
Привремени вршиоци дужности губернатора Запорошке и Херсонске области Евгеније Балицки и Владимир Саљдо добили су орден „За заслуге према Отаџбини“ трећег степена.
© Sputnik / Валерий Шарифулин / Уђи у базу фотографијаЛидер Запорошке области Евгеније Балицки, лидер ЛНР Леонид Пасечник, шеф ДНР Денис Пушилин и губернатор Херсонске области Владимир Салдо на додели ордења у Кремљу
Лидер Запорошке области Евгеније Балицки, лидер ЛНР Леонид Пасечник, шеф ДНР Денис Пушилин и губернатор Херсонске области Владимир Салдо на додели ордења у Кремљу - Sputnik Србија, 1920, 20.12.2022
Лидер Запорошке области Евгеније Балицки, лидер ЛНР Леонид Пасечник, шеф ДНР Денис Пушилин и губернатор Херсонске области Владимир Салдо на додели ордења у Кремљу
Истим орденом другог степена награђен је академик Руске академије наука Генадиј Сухих.
Орден „Мајка-хероина“ из руку председника Путина добиће Олга Дегтјаренко из Јамало-Ненецког аутономног округа, Татјана Саликова из Московске области и Ирина Скрипко из Санкт Петербурга.
Орденом за храброст одликован је наредник снага Националне гарде Лав Макејев.
Претходно, Путин је у августу потписао указ о успостављању звања „Мајка-хероина“ које се додељује мајкама-држављанкама Русије које су родиле и одгојиле десеторо и више деце.
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 20.12.2022
Специјална операција у Украјини
Путин: Учесници специјалне операције у Украјини дају изузетан пример храбрости
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала