Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Ана Брнабић: На ивици смо оружаног сукоба због једностраних потеза Приштине

© Tanjug / RADE PRELICАна Брнабић
Ана Брнабић - Sputnik Србија, 1920, 21.12.2022
Пратите нас
Премијерка Србије Ана Брнабић оценила је да се налазимо на ивици оружаног сукоба због потеза Приштине и позвала невладине организације, које су део Националног конвента, да се огласе поводом тортуре коју проживљавају Срби на Косову и Метохији.
Брнабићева је, на седници Националног конвента у Скупштини Србије, истакла да у овом тренутку сви треба да дају све од себе да се сачува мир.
„Ми смо на ивици оружаног сукоба захваљујући једностраним потезима Приштине. Организације цивилног друштва, молим вас да се огласите поводом тортуре коју проживљавају Срби на КиМ. Морамо заједно да сачувамо мир”, поручила је Брнабићева.
Она је упитала где је на европском континенту могуће да 12 дана немате информацију о ухапшеном човеку, мислећи на Дејана Пантића.
„Нико не зна где је, не зна се да ли је примио терапију. Породица не може да се чује са њим. На све то се јавља шеф Еулекса који каже да не знају где је. А шта ви радите на КиМ? Колико је то вама људски у реду“, упитала је премијерка.
Она је подсетила да је хапшење Дејана Пантића, поред очувања Бриселског споразума и формирања Заједнице српских општина, разлог због чега су Срби на барикадама.
„Колико год да се разликујемо треба да инсистирамо на људским правима и да дамо шансу миру. Другачије ће реаговати када чују вас. То су ствари које су нам важне за мир и европске интеграције”, казала је Брнабићева.
Барикада у Рудару - Sputnik Србија, 1920, 21.12.2022
СРБИЈА
„Срби на КиМ живе у неком систему модерног концентрационог логора“: Север Космета блокиран 12 дана
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала