- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Бајден на састанку са Зеленским: Русија користи зиму као оружје

© AP Photo / Patrick SemanskyВладимир Зеленски и Џозеф Бајден
Владимир Зеленски и Џозеф Бајден - Sputnik Србија, 1920, 21.12.2022
Пратите нас
Председник Сједињених Америчких Држава је на састанку са Владимиром Зеленским у Белој кући изјавио, да ће Вашингтон наставити да испоручује војну помоћ Кијеву, између осталог и системе за противваздухопловну одбрану.

„Намеравамо да наставимо са јачањем могућности Украјине у сфери самоодбране, између осталог, и испорукама ПВО система. То је разлог зашто намеравамо да Украјини испоручујемо батерије противваздушних система ‘Патриот’, као и да обезбедимо обуку украјинских војника како би могли правилно да их користе“, рекао је Бајден.

Он је изнео тврдњу да руски лидер Владимир Путин, наводно, покушава да "користи зиму као оружје".
"Напади на невине Украјинце имају за циљ само да изазову страх… Он покушава да искористи зиму као оружје", рекао је амерички председник
Он је додао, да Вашингтон намерава да и даље уводи санкције против Русије због спровођења специјалне војне операције у Украјини. Осим тога, Бајден је навео, да САД подржавају тежњу Кијева ка праведном миру, не прецизирајући шта се тачно под тим подразумева.

Раније је Пентагон објавио да је одобрен нови пакет америчке војне помоћи Украјини, вредан 1,85 милијарди долара, који обухвата једну батерију противваздушних ракетних система „патриот“, ракете „харм“, муницију за вишецевне бацаче ракета „хајмарс“ и друго наоружање. Како је изјавио државни секретар САД Ентони Блинкен, укључујући и овај пакет војне помоћи, САД су укупно дале 21,9 милијарди долара војне помоћи Украјини.
Пентагон  - Sputnik Србија, 1920, 21.12.2022
СВЕТ
„Патриот“ и ракете за „хајмарс“: Пентагон открио детаље новог пакета војне помоћи за Украјину
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала