- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Бивши помоћник Регана: Путин је најискренији од свих светских политичара

© Sputnik / Михаил Климентьев / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 21.12.2022
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин је најискренији од свих тренутно утицајних светских политичара, написао је бивши сарадник Беле куће при администрацији Роналда Регана Пол Крејг Робертс.
„У својим чланцима се трудим да станем на страну истине, а не на страну Путина. Мада је он, по мом мишљењу, најискренији и, можда, наивни играч на светској арени“, написао је Робертс на сајту.
Он сматра, да је руски председник одличан лидер, али се истовремено превише људски односи према злу са којим се суочава. Бивши сарадник Беле куће је навео да Кремљ понекад прецењује Запад, верујући да се у његовом руководству налазе разумни људи са којима може да се преговара.
Раније током дана је одржана проширена седница Министарства одбране, руски лидер је навео, да оно што се догађа у Украјини, је заједничка трагедија, мада она није резултат политике Руске Федерације. Томе је допринела и политика трећих земаља, које су увек тежиле дезинтеграцији руског света. Русији нема шта да се замери.
Руски председник је навео да се Русија трудила да изгради добросуседске односе са Украјином, која је након распада СССР-а у својој декларацији о независности навела неутралан статус државе, али ти покушаји су били безуспешни.
Портпарол Кремља Дмитриј Песков је 19. децембра, коментаришући изјаву бивше немачке канцеларке Ангеле Меркел о томе, да су Мински споразуми били покушај да се Украјини да време, које је Кијев користио да се наоружа, навео, да постоје све основе да се не верује речима европских политичара.
Министар иностраних послова Русије Сергеј Лавров изјавио је да је главни резултат године био да се разуме коме се може веровати, а коме не. Према његовим речима, велики део светске заједнице не подржава покушаје западних земаља да силом и санкцијама успоставе своју доминацију у свету.
Руски председник Владимир Путин на седници Савета безбедности Русије - Sputnik Србија, 1920, 21.12.2022
РУСИЈА
Путин у Савету безбедности Русије о новој концепцији спољне политике
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала