- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин у Савету безбедности Русије о новој концепцији спољне политике

© Sputnik / Михаил Климентьев / Уђи у базу фотографијаРуски председник Владимир Путин на седници Савета безбедности Русије
Руски председник Владимир Путин на седници Савета безбедности Русије - Sputnik Србија, 1920, 21.12.2022
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин је у Савету безбедности размотрио пројекат обновљене концепције спољне политике.
„Договорили смо се да данас размотримо концепцију спољне политике Руске Федерације, излагаће министар иностраних послова Русије Сергеј Лавров“, рекао је председник Русије.
На седници су учествовали премијер Русије Михаил Мишустин, председница Савета Федерације Валентина Матвијенко, председник Државне думе Вјачеслав Володин, руководилац администрације председника Антон Вајно, секретар Савета безбедности Николај Патрушев, министар унутрашњих послова Владимир Колокољцев, министар иностраних послова Сергеј Лавров, министар одбране Сергеј Шојгу, директор Федералне службе безбедности Александар Бортњиков, директор Спољнообавештајне службе Сергеј Наришкин и специјални представник председника за екологију и транспорт Сергеј Иванов.
У јануару је руски председник размотрио са сталним члановима Савета безбедности пројекат обновљене концепције спољне политике. Након састанка је документ послат на дораду. Раније је Владимир Путин указао, да ће се конкретни правци спољнополитичког, дипломатског рада фиксирати у новој концепцији.
Према његовим речима, тај документ и раније потврђена Стратегија националне безбедности Русије ће бити упутство за рад Министарства иностраних послова и друга Министарства.
Током јесени су у Министарству иностраних послова и Савету безбедности Русије саопштили да се документ разрађује и да је у просецу усаглашавања. У Савету безбедности Русије су нагласили да ће концепција бити нови приступ у односима са Западом.
Председник Русије Владимир Путин  - Sputnik Србија, 1920, 21.12.2022
Специјална операција у Украјини
Путин: Нема ограничења – све за војску
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала