- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Казахстан: Реализација тројног гасног савеза зависи од Русије

© Sputnik / Стрингер / Уђи у базу фотографијаГасно чвориште у Лавовској области у Украјини
Гасно чвориште у Лавовској области у Украјини - Sputnik Србија, 1920, 21.12.2022
Пратите нас
Перспектива реализације идеје тројног гасног савеза Казахстана, Русије и Узбекистана, усмерена је на координацију транспорта руског гаса по територијама републике и то зависи од услова које ће Москва предложити Астани и Ташкенту, изјавио је заменик министра иностраних послова Казахстана Алмас Ајдаров.

„Руска страна је предложила формирање гасног савеза и за сада нисмо добили никакве детаље и предлоге од руске стране, нити у каквом ће облику то бити остварено. То је за сада идеја о интеграцији неких процеса трговине гасом“, рекао је он.

Према његовим речима, све ће зависити од услова које ће стране предложити.
„За сада нема речи о формирању посебних структура, организација или међудржавних савеза на тему гаса. То је, за сада, била само идеја за регулисање испорука и цена гаса. Дефицит гаса постоји у свим земљама, то је и разлог што је руска страна дала такав предлог“, појаснио је заменик министра иностраних послова Казахстана.
Раније је портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао да идеја о формирању тројног гасног савеза Русије, Казахстана и Узбекистана треба тек да се формализује, али да су руте за снабдевање енергентима у овом региону врло реалне.
Руски гас - Sputnik Србија, 1920, 29.11.2022
РУСИЈА
Три земље које могу да потпуно измене светско тржиште гаса
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала