Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

„Косовска полиција има детаљан план и капацитет да уклони барикаде“: Нова провокација из Приштине

© Sputnik / Теодор АнастасијевићСеверна Косовска Митровица
Северна Косовска Митровица - Sputnik Србија, 1920, 21.12.2022
Пратите нас
Директор оперативе такозване косовске полиције Газменд Хоџа рекао је да полиција има капацитет да уклони барикаде постављене на путевима на северу Косова и Метохије и да полиција има детаљан план интервенције на свакој барикади, преносе приштински медији.
Он је истакао да ће барикаде бити уклоњене када се процени да ће последице бити минималне, као и да је полиција обучила и припремила људе и да има опрему за уклањање барикада.
"Барикаде ће бити уклоњене оног момента када се донесе процена и када се одлучи да ће интерес наше државе, наших грађана, наше полиције имати најмање последица током нашег деловања", рекао је Хоџа.
Упитан да ли се очекује административни или политички налог за уклањање барикада, Хоџа је рекао да спроводи налоге генералног директора тзв. косовске полиције.
"Примам наређења директно од генералног директора полиције и кад год буде дато наређење, ми ћемо га спровести", рекао је он и додао да постоји континуирана комуникација са Кфором.
Подсетио је на речи премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија да је Кфор тражио одређено време да би се решило питање барикада, преноси портал "Кallxo".
Опширније о ситуацији на КиМ погледајте у видеу:
Барикада у Рудару - Sputnik Србија, 1920, 21.12.2022
СРБИЈА
„Срби на КиМ живе у неком систему модерног концентрационог логора“: Север Космета блокиран 12 дана
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала