- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Тектонске промене на Карабурми – Терзић, Мркела и Бабовић руководе ОФК Београдом

© Фото : ofkbeograd.co.rsОФК Београд
ОФК Београд - Sputnik Србија, 1920, 21.12.2022
Пратите нас
Српсколигаш ОФК Београд добио је ове среде ново клупско руководство. Скупштина клуба изабрала је за новог председника некадашњег функционера Момчила Мому Минића, док су потпредседници постали Костадин Терзић, син генералног директора Црвене звезде Звездана Терзића, као и Стефан Бабовић, некадашњи фудбалер Партизана и плаво-белих са Карабурме.
Амбициозном руководству Романтичара од лета би, како сазнаје Спутњик, требало да се прикључи и Марко Мишковић, некадашњи финансијер Напретка из Крушевца и син бизнисмена Мирослава Мишковића, што значи да постоје озбиљне амбиције за повратак клуба у друштво најбољих.
За новог генералног директора биће постављен Стеван Вишњић, који је до сада привремено руководио клубом, а за спортског директора Андреј Мркела, син Звездиног спортског директора Митра Мркеле, такође бившег играча Романтичара.
Нови Управи одбор чине: Ирина Поповић, Зоран Митровић, Ненад Ђорђевић, Мирослав Ивановић, Марко Миљковић и Душан Томашевић.
Претпоставља се да ће Романтичари на путу повратка у виши ранг имати помоћ Црвене звезде у виду позајмљених играча.
Нова управа наследила је трочлану привремену Комисију која је руководила ОФК Београдом током јесени после неуспелог именовања претходне управе на челу са Дејаном Вуксановићем и Душаном Петковићем, сином покојне легенде плаво-белих Илије Петковића.
Како Вуксановић, наводно, бизнисмен из Америке, није обезбедио средства за функционисање клуба, навијачи ОФК Београда су покренули акцију за прикупљање помоћи за опстанак плаво-белих у тренутку када је клуб био пред гашењем.
У јесењем делу такмичења у Српској лиги Београд, Романтичари су окончали полусезону на петом месту са 24 бода, што је осам мање од водеће Звездаре. У Прву лигу Србије (друголигашко друштво) пласираће се само најбоља екипа из овог ранга.
Романтичари су се пре неколико дана разишли са тренером Ненадом Гроздићем и именовали некадашњег фудбалера Дражена Дукића за новог шефа стручног штаба.
Душан Петковић - Sputnik Србија, 1920, 13.08.2022
СПОРТ
„Имам обавезу према свом Илији“ – Душан је зацртао циљ и време је за повратак београдске „романтике“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала