- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Имам обавезу према свом Илији“ – Душан је зацртао циљ и време је за повратак београдске „романтике“

© Фото : ofkbeograd.co.rsДушан Петковић
Душан Петковић - Sputnik Србија, 1920, 13.08.2022
Пратите нас
Прошло је тачно пет година откако је велики ОФК Београд доспео у канџе аматерског фудбала из којег безуспешно покушава да се ишчупа. Свака сезона доносила је разочарање љубитељима „романтике“, а ове суботе креће нови покушај и нада да ће се судбина плаво-белих са Карабурме коначно променити.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Романтика је током лета претрпела нове промене, и то корените под диригентском палицом новог спортског директора Душана Петковића.
Дете Карабурме и син једне од највећих легенди ОФК Београда, Илије Петковића, прихватио је позив председника Управног одбора Дејана Вуксановића да помогне клубу у ком се играчки афирмисао.
Познати фудбалски агент обављао је раније у словеначким прволигашима Заврчу и Коперу исту улогу и успевао да их спасава испадања, али ти послови не могу да се пореде са овим ког се латио у ОФК Бограду и који је за њега нешто лично.
„Мислим да никада нико није селектирао тим за свега 17 дана. Дакле, ни три недеље нисам још у клубу... Нисмо имали пуно времена, јер смо поставили приоритет од старта – повратак у Суперлигу за две године. Председник Дејан Вуксановић и ја смо зацртали хитан повратак у елиту. Не тражимо, нити правимо себи алиби. Финансијски и спортски, ОФК Београд мора брзо да се врати у елиту. Поштујемо све српсколигаше, али ово је велики клуб и знам да се сигурно враћамо у Суперлигу за две године“, оптимистично истиче Петковић на почетку разговора за Спутњик.
Реалност, пак, каже да плаво-бели данас од 17 часова крећу у нове српсколигашке борбе против Будућности из Добановаца (уз бесплатан улаз на Омладинском стадиону).
Чак 22 нова фудбалера стигла су у ОФК Београд током лета, заједно са новим тренером Ненадом Гроздићем, везистом Обилића из шампионских дана.
© Фото : ofkbeograd.co.rsОФК Београд
ОФК Београд - Sputnik Србија, 1920, 13.08.2022
ОФК Београд
„Мислим да смо направили феноменалну екипу. Стварно. Агресивно сам одрадио овај прелазни рок јер нисам имао пуно времена. Верујем у свој избор и верујем у избор тренера Гроздића за кога од првог дана имам само речи хвале. И за његовог помоћника Серафимовића. Идемо јако од старта, ја сам рођени оптимиста и не умем другачије. Да не верујем у све ово не бих се латио посла. А верујте, да већ сада имамо квалитетан тим, можда у рангу суперлигашких. Сви играчи које смо довели добро тренирају, жељни су доказивања. Поштујем све противнике у лиги, можда и звучим мало претенциозно, али ОФК Београд мора да буде први“, поручује Петковић.
Спортски директор плаво-белих не крије да га је на подухват обнове „романтике“ наговорио нови председник УО Дејан Вуксановић који такође има велике планове.
© Фото : ofkbeograd.co.rsГроздић и Серафимовић
Ненад Гроздић и Серафимов - Sputnik Србија, 1920, 13.08.2022
Гроздић и Серафимовић
„Сведоци смо да је ОФK Београд спао на најниже могуће гране од постојања и сходно томе, као неко ко је одрастао овде на стадиону и ко осећа Карабурму и клуб као своју кућу, сматрао сам да је време да будем ту. Нагласио бих да је све то на иницијативу човека који је са својом фондацијом решио да подигне клуб из пепела и да није било Дејана Вуксановића не бих ни ја био овде. Препознали смо заједнички циљ да се ОФK Београд врати у виши ранг и да трибине опет буду испуњене као некада, са правом београдском публиком“, каже Петковић.
Ангажман на Карабурми чувеног „Терминатора“ како су га навијачи звали, вуче са собом и личну ноту, коју некадашњи репрезентативац Југославије не скрива.
„Ова прича за мене има најјачи мотив на свету – да се вратим у клуб и због свог оца, чија је то била жеља пре него је преминуо, да његов ОФK Београд опет буде тамо где му је место. Имам обавезу пре свега према свом Илији, да све урадим да вратим ОФK Београд тамо где припада“, закључио је Петковић и позвао Београђане да подрже плаво-беле на путу оздрављења.
Саша Лукић – фудбалер Торина и репрезентативац Србије - Sputnik Србија, 1920, 13.08.2022
СПОРТ
Тресу се Алпи: Србин је добио све осим једне ствари и жели да иде!
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 13.08.2022
СПОРТ
Хистерија из Београда се спустила на југ /видео/
Филип Костић - Sputnik Србија, 1920, 13.08.2022
СПОРТ
Јувентус је довео Филипа, а Немци узели Луку: „Уживање је играти са Влаховићем“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала