Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Тзв. косовска полиција: Пантић је у полицијској станици на Јарињу и има исте услове као и полицајци

© AP Photo / Bojan SlavkovicКосовска полиција
Косовска полиција - Sputnik Србија, 1920, 21.12.2022
Пратите нас
Један од директора такозване косовске полиције Газменд Хоџа рекао је да се ухапшени бивши полицајац Дејан Пантић налази у полицијској станици на Јарињу и да има исте услове као и полицајци у тој станици додајући да су постављене барикаде онемогућиле посету породице.
"Пантић не спава на столици, спава у кревету, има храну, воду, лекове које му препише лекар. Посетио га је и медицински тим Еулекса. Овде се не ради о било каквом малтретирању и ускраћивању његових права", рекао је Хоџа, а пренео портал "Кallxo".
Он је рекао да је Пантић смештен у полицијску станицу у Јарињу због околности које су настале након постављања барикада и објаснио зашто његова породица не може да га посети.
"Његов адвокат је био присутан када га је суд испитивао. Слобода кретања у том делу је ограничена, али су барикаде оно што је онемогућило посету породице", додао је Хоџа.
Породица Дејана Пантића отишла је самоиницијативно до базе специјалних косовских јединица близу административног прелаза Јариње, али ни после 12 дана није им било дозвољено да ступе у контакт са Дејаном, а једино што су успели било је да предају одећу и ствари за личну хигијену, рекао је раније Пантићев син Предраг за Косово онлајн.
Бившем полицајцу Пантићу је 12. децембра одређен притвор у трајању од месец дана, а ухапшен је два дана раније на прелазу Јариње.
Барикада у Рудару - Sputnik Србија, 1920, 21.12.2022
СРБИЈА
„Срби на КиМ живе у неком систему модерног концентрационог логора“: Север Космета блокиран 12 дана
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала